Ponedjeljak, 29 svibnja, 2023

Putnici žele kapsule u avionima. Gdje je kraj?

Putnici zračnog prometa žele pregradne stijenke kako bi opet sigurno putovali svijetom.

Putnici u vrijeme pandemije ne vjeruju tvrdnjama o visokoj kvaliteti zraka.

Putnici su tražili i veći razmak među sjedalima u poslovnom razredu u uskotrupnim zrakoplovima. Također trend su uređaji sa senzorima u toaletima. 

Ugradnja plastičnih pregrada za višekratnu i jednokratnu upotrebu u mlažnjacima na regionalnim letovima opcija je za Embraer SA. 

Embraer SA brazilska kompanija koja proizvodi zrakoplove i pruža zrakoplovne usluge. Problem je, po riječima voditeljice poslovnog razvoja, što pregrade trebaju biti lagane i otporne na visoke temperature. Također, ne bi smjele ometati čišćenje zrakoplova i evakuaciju putnika.

Svi bi se morali osjećati sigurno u zraku, stoga su suvremeni zrakoplovi već opremljeni visokom tehnologijom za filtriranje zraka. 

Putnici ne žele manje sjedećih mjesta jer bi to automatski značilo više cijene karata. No pregrade bi bile rješenje, jer bi tijekom obroka bila smanjena mogućnost kontaminacije.

Tan Hean Seng izjavio je da njegova kompanija Singapore Technologies već razvija prototip istih.

U poslovnim razredima otvara se i mogućnost ispruženih sjedala u uskotrupnim zrakoplovima na dužim relacijama. No, oni koji su kupili kartu za premium razrede jako su zainteresirani i za putovanje u kapsulama, te stupnjevito postavljanje sjedala.

Već u veljači aviokompanija Air New Zealand  je prijavila patent nazvan Economy Skynest, nakon tri godine istraživanja i razvoja. Istraživanje je uključivalo više od 200 putnika iz Aucklanda. No što je zapravo Skynest? Radi se o patentu koji čini šest kapsula za spavanje, a njihova dužina odgovara odrasloj osobi prosječne visine. Kapsule će biti postavljene u ekonomskoj klasi

Svaka od šest kapsula dugačka je točno 2 metra, a široka 58 centimetara. U njoj će putnike čekati jastuk, plahta, pokrivač, slušalice za uši i zavjesa koja čuva privatnost putnika, a planira se i postavljanje USB priključka, kao i lampe za čitanje.

“Jedan od glavnih problema za putnike srednje klase na dugačkim letovima jest nemogućnost rastezanja i pravog odmora“, smatra Mike Tod, voditelj marketinga novozelandske kompanije. Dodaje kako je upravo Economy Skynest direktan odgovor na taj izazov.

Potpredsjednica Boeingovog odjela za specijalne proizvode i usluge Kate Schaefer potvrdila je da su spremni na sve.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno