Srijeda, 22 ožujka, 2023

Pustolovni turizam još jednim projektom dokazao svoju važnost

Nakon dvogodišnjeg rada volontera iz cijelog svijeta, Udruga za pustolovna putovanja (ATTA) objavila je drugo izdanje Standarda za turističke vodiče pustolovnih putovanja koji su dostupni besplatno.

Posljednjih desetljeća bilježi se brzi rast pustolovnih putovanja, što je dovelo do povećanja potražnje za profesionalnim vodičima za pustolovna putovanja te posljedično i nužnost postojanja jasnih i univerzalnih standarda koji će biti dostupni dionicima ove industrije. Turistički vodiči za pustolovna putovanja upravljaju sigurnošću i rizicima te osiguravaju ukupnu kvalitetu iskustva sudionika, a istovremeno štite reputaciju organizatora pustolovnih putovanja i destinacije.

Novo izdanje Standarda za vodiče pustolovnih putovanja rezultat je angažmana volontera iz redova članova ATTA-e, partnera kao i drugih dionika iz cijelog svijeta. Prilagođene su temeljne kompetencije te dodan novi skup ključnih odgovornosti s naglaskom na „održivost, sigurnost, kvalitetu i smisao“. Rezultat su mnogo robusniji i relevantniji Standardi za turističke vodiče pustolovnog turizma koji su ne samo bolje prilagođeni potrebama pustolovnih putovanja, već uključuju aktualna istraživanja i brojne primjere.

Standardi su vrijedan i koristan resurs vladama, destinacijama i tvrtkama za podizanje i ocjenu kvalitete pružanja usluga turističkih vodiča za pustolovna putovanja.

Besplatno izdanje Standarda za turističke vodiče za pustolovna putovanja možete preuzeti ovdje.

Podsjećamo, ATTA je također objavila COVID-19 smjernice za zdravlje i sigurnost za deset pustolovnih aktivnosti koje su dostupne ovdje.

Sourceuhpa.hr

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno