Ponedjeljak, 29 svibnja, 2023

Pulski ugostitelji zapalili svijeće ispred Gradske palače

Zabrana kretanja među županijama od 23. prosinca nije jedina novost. Vlada je poslodavcima i sindikatima predložila da radnike šalju na godišnji odmor tijekom blagdana, a radnicima da odmor provedu kod kuće. Uz to kafići, restorani, teretane, ostaju zatvoreni do 10. siječnja.

Tko god može – neka uzme godišnji odmor i neka ne putuje, preporuka je Vlade sindikatima i poslodavcima. Tko ne može na godišnji – neka radi od kuće. Poslodavcima prijedlog nije mrzak. “Poslodavci trebaju prakticirati svugdje gdje postoji suglasnost između radnika i poslodavca i gdje je to moguće, gdje se time neće ugroziti nužni radni procesi i oni gospodarski procesi koji se odvijaju. Nitko nikome ništa ne oduzima, ali racionalno je da se svi ponašamo racionalno!”, poručuje Damir Zorić, direktor HUP-a.

Ispred gradske palače u Puli okupili su se ugostitelji i pale svijeće. Alida Del Bianco, ugostiteljica iz Pule za Dnevnik.hr objasnila je zašto prosvjeduju. Komentirala je i mjere za ugostitelje i je li pomoć Vlade dovoljna.

“Mi želimo pokazati svoje nezadovoljstvo. Želimo senzibilizirati javnost i Gradsko poglavarstvo da nas primi i da zajednički nađemo rješenje. Problem između nas i Grada je taj da mi više ne možemo pokrivati naše zakupe, sva davanja, spomeničke rente i sve ono što se nagomilalo u zadnjih deset mjeseci. Tražimo dijalog”, rekla je i zaključila Del Bianco.

”Mjere za očuvanje radnih mjesta Vlade jesu dovoljne, ali mi smo poduzetnici, imamo hladne pogone, imamo troškove, mi se jednostavno gasimo i nestajemo. Danas palimo lampione da se vidi malo svjetlosti u gradu, ali ne vidim izlaz, ako zajedno ne sjednemo i pronađemo rješenje”.

Sve rezervacije u jednom hotelu u Fužinama otkazane su. Nema dočeka, nema gostiju, pa nema smisla niti da ostaju otvoreni.

“Prošao je u prodaji i onaj puni aranžman sa svim živim sadržajima i do danas je trajao optimizam da će nas pustiti da odradimo barem jedan dio toga, međutim došlo je do zatvaranja hotela”, rekao je Andrej Kauzlarić, vlasnik hotela.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno