Ponedjeljak, 30 siječnja, 2023

Pulska arena među 10 najljepših na svijetu

Britanski magazin Timeout objavio je listu 40 najljepših kina diljem svijeta na otvorenom, među kojima Pulski filmski festival zauzima respektabilno sedmo mjesto.

Rimski amfiteatar

U pratećem tekstu piše se da je Pula nekoć bila važna rimska luka, da je pulska Arena jedna od najbolje očuvanih na svijetu, u kojoj su se nekada mnoštvo veselilo krvavim gladijatorskim borbama, a da je sada, tijekom Pulskog filmskog festivala, to “kino na otvorenom kakvo prvotni tvorci nisu mogli ni zamisliti”.

Ispred Pule su bečki Rathausplatz na šestom, Cinéma de la Plage u Cannesu na petom te Cinespia u Los Angelesu na četvrtom mjestu, dok je treće mjesto pripalo Cine Thisiou u Ateni, drugo mjesto Westpac OpenAiru u Sydneyu, a prvo mjesto Hollywood Bowlu u Los Angelesu, piše glasistre.hr.

Impresivna naklada

Britanski magazin Timeout u recenziju lokacija prikazivanja filmova pod zvjezdanim nebom uvrštava i Hong Kong, Veneciju, Berlin, Moskvu, Amsterdam, Singapur, Locarno i mnoga druga eminentna mjesta održavanja, da bi Pula bila istaknuta po jednom od najbolje očuvanih amfiteatara, odnosno Pulskom filmskom festivalu koji se održava svako ljeto.

Timeout magazin godišnje u Velikoj Britaniji doseže putem mrežnog izdanja više od tri milijuna jedinstvenih posjetitelja, dok je prosječna naklada tiskane edicije više od 300.000 primjeraka.

Ovog se ljeta 68. Pulski festival održava od 17. do 25. srpnja.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno