Četvrtak, 8 prosinca, 2022

Pula, Split i Dubrovnik ponovno imaju direktne letove iz Skandinavije

Skandinavske aviokompanije nakon višemjesečne pauze obnavljaju promet na svojim sezonskim međunarodnim linijama prema hrvatskim zračnim lukama. Pula, Split i Dubrovnik ponovno će imati direktne veze s nekoliko gradova, donosimo red letenja za lipanj.

Prve kreću linije prema Splitu

Prvi letovi ove sezone najavljeni su prema splitskoj zračnoj luci. Norwegian će od 05. lipnja jednom tjedno prometovati na liniji Stockholm – Split – Stockholm, a od kraja lipnja najavljeni su svakodnevni letovi, piše croatianaviation.com.

Pored Stockholma, Norwegian planira od kraja lipnja uvesti liniju Kopenhagen – Split – Kopenhagen (svakodnevno), a od 17. lipnja najavljeni su i letovi na liniji Oslo – Split – Oslo, tri puta tjedno, svakog četvrtka, subote i nedjelje.

SAS Scandinavian Airlines će od 05. lipnja obnoviti promet na liniji Stockholm – Split – Stockholm, a od 16. lipnja na ovoj su liniji najavljena dva leta tjedno, srijedom i subotom.

Od srijede, 09. lipnja, SAS uvodi liniju Kopenhagen – Split – Kopenhagen koja će u prometu biti dva puta tjedno, srijedom i subotom. Početkom srpnja kompanija će uvesti i redovnu liniju između Osla i Splita.

Uz dva spomenuta prijevoznika, prema Splitu će od petka, 04. lipnja, jednom tjedno prometovati TUI na liniji iz Stockholma. Od početka lipnja na redovnoj charter liniji Gothenburg – Split – Stockholm prometovat će i Nova Airways.

Krajem lipnja povratak SAS-a u Pulu

Od kraja lipnja najavljene su i linije SAS Scandinavian Airlinesa prema Zračnoj luci Pula. Radi se o tri međunarodne linije, iz Kopenhagena, Osla i Stockholma.

Linija iz Kopenhagena prema Puli najavljena je dva puta tjedno, utorkom i nedjeljom, linija iz Osla jednom tjedno, ponedjeljkom, a linija iz Stockholma dva puta tjedno, srijedom i subotom. Linije će u prometu biti od zadnjeg tjedna lipnja, a od srpnja se očekuje i povećanje broja tjednih operacija.

Norwegian za ovu ljetnu sezonu trenutno nema u prodaji karte prema pulskoj zračnoj luci.

Linije prema Dubrovniku

Dubrovnik u najavi ima letove SAS-a i Norwegiana, oba bi spomenuta avioprijevoznika trebala obnoviti promet prema Dubrovniku u zadnjem tjednu lipnja.

SAS trenutno planira dvije linije prema Dubrovniku, iz Kopenhagena i Stockholma. Linija iz Kopenhagena najavljena je jednom tjedno od 28. lipnja, ponedjeljkom, dok je linija iz Stockholma najavljena također jednom tjedno, nedjeljom, od 27. lipnja. Prijevoznik također planira povećati broj operacija prema Dubrovniku već početkom srpnja.

Norwegian u ponudi trenutno ima svega jednu liniju prema dubrovačkoj zračnoj luci. Radi se o liniji Stockholm – Dubrovnik – Stockholm koja bi prvi let ove sezone trebala imati 28. lipnja. Najavljena su tri leta tjedno, ponedjeljkom, utorkom i srijedom, a od srpnja i subotom.

Zagreb četiri linije prema Skandinaviji

Prema trenutnim najavama, Zagreb će ovog ljeta imati četiri direktne linije prema Skandinaviji.

Već početkom lipnja Croatia Airlines će povećati broj operacija na svojoj redovnoj liniji Zagreb – Kopenhagen – Zagreb s jutarnjim polaskom iz zagrebačke zračne luke, te će u lipnju letovi na ovoj liniji biti dostupni svakodnevno.

Od 23. srpnja Ryanair će uvesti liniju Zagreb – Gothenburg – Zagreb (tri leta tjedno), dok su od rujna najavljeni redovni letovi iz Zagreba za Oslo Torp i Malmo (obje linije po dva leta tjedno).

Norwegian je prethodnih godina prometovao na liniji između Kopenhagena i Zagreba, no ta linija ni ove godine nije u prodaji na službenoj stranici aviokompanije.

Letovi iz Zadra za Stockholm

Zadarska zračna luka od kraja lipnja ima u najavi redovnu direktnu liniju Ryanaira između Gothenburga i Zadra, najavljena su dva leta tjedno, utorkom i petkom, a u srpnju će na ovoj liniji biti čak četiri leta tjedno.

Uz Gothenburg, Zadar će u srpnju još biti povezan sa Stockholmom i Aarhusom.

Rijeka, Osijek i Brač, tri preostale zračne luke otvorene za međunarodni promet, trenutno nemaju najavljenih redovnih linija iz Skandinavije za ovu ljetnu sezonu.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno