Utorak, 21 ožujka, 2023

#prviput natječaj dobio svoje pobjednike

#prviput stručni žiri odabrao je pobjednike natječaja kojim Zagrebačka banka daje podršku malim poduzetnicima u turizmu. Prijave na natječaj trajale su do kraja rujna te je odabrano ukupno 15 najboljih. Dvoje od njih, Heritage Hotel Frankopan iz Ogulina i Ranč Ramarin nedaleko Slavonskog Broda, osvojili su veliku marketinšku kampanju koja uključuje i TV spot. Ostali će biti promovirani na digitalnim kanalima. 

#prviput natjecatelj: Želja nam je svima u Hrvatskoj otkriti brojne prirodne ljepote i znamenitosti bajkovitog Ogulina”

“Oduševljena sam! Osjećam se jako sretno i zahvalno. Iako smo se dosta potrudili oko prijave, činjenica da nas je Zagrebačka banka odabrala za glavnu nagradu čini nas sve u hotelu iznenađenima i ponosnima. Ova nagrada za nas i za Ogulin znači jako puno, pogotovo u izazovnim vremenima za turizam i male poduzetnike. Želja nam je svima u Hrvatskoj otkriti brojne prirodne ljepote i znamenitosti bajkovitog Ogulina”. To je poručila Ivana Jelić iz Heritage Hotela Frankopan koji pruža pravi ugođaj prošlosti. Uz tradicionalna domaća jela, hotel u svojoj ponudi ima i vinski podrum star 200 godina.

Oduševljenje nagradom nisu mogli sakriti ni u Ranču Ramarin smještenom u mjestu Garčin u srcu Slavonije. Ovaj ranč specifičan je zbog brojnih aktivnosti poput jahanja, biciklizma i pecanja i to ga čini pravom ruralnom atrakcijom.

 „Cijeli dan obilježen nam je dozom adrenalina zbog prekrasne vijesti koju smo primili. Prilikom prijave smo mislili da bismo mogli biti jedni od dobitnika, no nikako se nismo nadali glavnoj nagradi. Oduševljenje je ogromno. Nakon sto su se dojmovi slegli, uz malo veću dozu stečenog samopouzdanja nakon današnjeg dana, možemo reći i – zasluženo“, poručili su iz Ramarina nakon što su saznali za nagradu. 

#prviput – čestitke dobitnicima

Među 15 odabranih je i Pripovjedna ruta bajke u Ogulinu koja se sastoji od obilaska lokaliteta koji su inspirirali spisateljicu Ivanu Brlić-Mažuranić u pisanju Priča iz davnine. Isto tako kao i Raftrek Adventure Travel koji nudi packrafting na rijeci Zrmanji za goste željne adrenalina. Žiri je na listu najboljih stavio i vlasnicu agencije Lynx and Fox iz Delnica. Ona je ujedno jedini profesionalni licencirani turistički vodič za područje Gorskog Kotara.  

U području Baranje smjestila su se dva dobitnika. Imanje Ivica i Marica u kojem mogu uživati ljubitelji prirode, domaće hrane i dobre zabave te OPG Stipino, koje se bavi proizvodnjom voća i  povrća koji među cjelokupnom ponudom nudi i radionice izrade ajvara, pekmeza ili sirupa. Svoje mjesto među najboljima pronašla je i Pustara Višnjica, agroturističko imanje nedaleko od Slatine, koje reprezentira gospodarsku baštinu Slavonije.

Na području Zagreba i Zagrebačke županije najviše su se istaknuli Travel To Croatia koji nudi interaktivne ture na području metropole te OPG Karlo Kos.n Na njemu gosti mogu provesti ugodno vrijeme okruženi zelenilom i upoznati se s tradicijom proizvodnje vina. Žiri je oduševio mladi umjetnik Jure Bralić koji u Tiskari Antico u Motovunu. On kreira unikatne grafike i ilustracije na replici srednjovjekovnog Gutenbergovog stroja – preše. Među odabranima je i Ponte Porto, obiteljski B&B u blizini umjetničkog gradića Grožnjana. Oni nude bijeg u mir i prirodu, daleko od masovnog turizma. 

Stella Croatica jedan od dobitnika

Jedan od 15 dobitnika je i etno-agro park Stella Croatica u Klisu. Njihova je ponuda naslonjena na dugogodišnju tradiciju proizvodnje proizvoda utkanih u tradiciju Dalmacije. U Mirlović Zagori smješten je OPG Campanelo, u kojem kupci mogu sami doći u vrt i odabrati što žele. Za oko žirija zapeli su i Pet bofora koji nude kombinaciju krstarenja i planinarenja na putu Kornati.

„Iznimno smo zadovoljni odazivom na natječaj i što nam se prijavilo puno kvalitetnih projekata kojima ćemo pomoći u promociji ponuda. Na taj način dajemo podršku malim i srednjim poduzetnicima u turizmu. Stvaramo najveću online platformu za promociju. #prviput je još jedan doprinos zajednici u kojoj živimo i poslujemo i gdje želimo biti dio rješenja. Čestitke od srca svim dobitnicima“, izjavio je Romeo Collina, predsjednik Uprave Zagrebačke banke.  

Uvršteni u interaktivnu kartu prviput.hr

Osim marketinške kampanje, pobjednici natječaja, ali i svi ostali, bit će uvršteni i na posebnu interaktivnu kartu prviput.hr. Ona je zamišljena kao jedinstveno mjesto s informacijama o neotkrivenoj turističkoj ponudi Hrvatske. Platforma će služiti i domaćim gostima da na jednome mjestu imaju objedinjene informacije o zanimljivim lokacijama i uslugama.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno