Nedjelja, 4 prosinca, 2022

Prvi hrvatski električni romobil ujedno je i turistički vodič

Ovo ljeto turisti će na nekoliko destinacija moći isprobati Rollu, prvi hrvatski električni romobil koji je ujedno i turistički vodič. Iza projekta stoji mlada zagrebačka tvrtka IDDI u čijem je timu osmero prijatelja, stručnjaka iz područja elektronike, elektrotehnike i strojarstva, koji su posao pokrenuli u garaži.

Za sada je Rolla dostupna turistima na dvije lokacije: u blizini Plitvičkih jezera, kod Campinga Plitvice i Plitvice Holiday Resorta te u Istri, u Premanturi, u sklopu hotela Premantura, piše privredni.hr. Njome se mogu razgledavati znamenitosti kraja ili otići na piknik na skrivene destinacije. Dizajnirana je tako da bez problema može voziti uzbrdo, uz nagib do 30 posto, po travi i makadamskim putevima. Jedno punjenje baterije ima doseg do 50 kilometara, odnosno dva sata kontinuirane vožnje.

Tvrtka će u budućnosti poslovanje fokusirati u dva smjera: na partnere koji žele najam Rolle naplaćivati korisnicima i na one koji za svoje goste žele dodatnu besplatnu uslugu, a to se ponajprije odnosi na luksuzne hotele. Cilj im je i usavršavati svoj proizvod.

“Pokrenuli smo i kampanju na platformi Croinvest.eu kako bismo što prije započeli s razvojem i poboljšanjem svojih proizvoda, ponajprije u vidu ekološke osviještenosti, odnosno uporabe biorazgradivih materijala, poput konoplje, za konstrukciju svojih proizvoda”, kaže Nikolina Tarnovski, PR i marketinška menadžerica tvrtke IDDI.

Rolla kao turistički proizvod u prvom je redu namijenjena turističkim objektima i tvrtkama, ali jedna od opcija u budućnosti jest i suradnja s gradovima. U zagrebačkoj su tvrtki optimistični jer su interes za njihov električni romobil već pokazali i u susjednim zemljama, pa je širenje poslovanja izvan Hrvatske samo pitanje vremena.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno