Utorak, 26 rujna, 2023

Prva vožnja novom Sljemenskom žičarom zakazana za siječanj 2021.

Žičara se otvara u siječnju 2021., vozit će na Snježnu kraljicu!

Prva vožnja novom Sljemenskom žičarom bit će na Snježnoj kraljici. Gradonačelnik Milan Bandić najavio je to na konferenciji za novinare u Končaru, rekavši da će se građani, kao i najbolji skijaši svijeta, njome provozati već u prvom tjednu iduće godine.

Jedan od ključnih projekta je nova žičara na Sljemenu namijenjena javnom prijevozu putnika od polazne postaje u Dolju do vidikovca na Sljemenu. Time će se rasteretiti postojeća prometna infrastruktura do Sljemena te dodatno povećati atraktivnost lokacije.

Prva žičara Sljeme u rad je puštena 27. srpnja 1963. godine i imala je 88 kabina koje su mogle prevoziti do 450 osoba na sat, a vožnja cijele trase trajala je 23 minute.

Gradonačelnik je istaknuo da će se tijekom 12. mjeseca održavati probne vožnje – A prva vožnja, službena, će biti “kak se šika”, s najboljim skijašima svijeta i gradonačelnikom i premijerom, ako on bude našao vremena, u prvoj kabini. Svi najbolji skijaši svijeta će biti u 48 kabina po 10 ljudi, to je 480 ljudi, plus Zagrepčani koji budu imali sreću da budu u prvoj vožnji.

Znači, prva službena vožnja prvi tjedan siječnja!

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno