Ponedjeljak, 29 svibnja, 2023

Provedite uskršnji ponedjeljak u prirodi, na 3. proljetnoj biciklijadi Parenzana

Ovaj Uskrsni ponedjeljak 18. travnja čekamo s velikim veseljem jer će ga obilježiti sport, rekreacija, odlično druženje i obilje zabave, a sve na 3. MTB rekreativnoj proljetnoj biciklijadi Parenzana.

Mnogima omiljeni event organizira Turistička zajednica Vižinada s partnerima BK Poreč i BK Parenzana te uz sponzora Keindl sport, a riječ je o biciklijadi dugoj 20 kilometara koja će se voziti kroz ljepote istarske prirode – poljske i šumske staze, postojeće biciklističke staze i naravno, po dobro poznatoj Parenzani. Očekuje se više od stotinu sudionika, pa vas pozivamo da se pridružite ovom sportsko-zabavnom događanju za koje uvijek postoji veliki interes. Razlog, među ostalim, zasigurno leži i u tome što je ruta biciklijade obiteljskog tipa, prilagođena jednako za odrasle i djecu, piše Turizmoteka. Stoga vjerujemo da će mnogi odvoziti svoju rutu na malim i velikim biciklima, u obiteljskoj kombinaciji, a mi jamčimo odličnu atmosferu.

Na kraju rute za sve sudionike bit će organiziran ručak, što je uključeno u cijenu kotizacije od 20 kuna, baš kao i vođenje ture. Djeca do 15 godina starosti moraju biti u pratnji roditelja te se za njih ne plaća kotizacija. Prijave za biciklijadu kreću u 10 sati ujutro ispred općinske zgrade u Vižinadi, dok vožnja starta u 11 sati. Predviđeno trajanje ture je dva sata. Nikako ne smijemo zaboraviti ni na pravila sigurnosti, pa su svi sudionici obavezni nositi kacigu i poštivati prometne propise sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

– Odaziv na prethodne dvije biciklijade nas je oduševio, kada su u vrhunskoj atmosferi biciklirali sudionici svih životnih dobi, od onih najmlađih do onih u poznim godinama. I ove godine očekujemo veliki broj zaljubljenika u ljepote naše Vižinade i rekreaciju, i doista smo sretni što nam epidemiološke prilike dopuštaju da se ponovno družimo uz ljubav prema sportu i prirodi – rekao je načelnik Općine Vižinada Marko Ferenac, pozivajući ljude da Uskrsni ponedjeljak provedu upravo na biciklijadi i dožive dan za pamćenje.

Napominjemo ujedno da je prilikom prijave svaki sudionik suglasan s time da sudjeluje na vlastitu odgovornost, da je upoznat sa svim rizicima i mogućim fizičkim ozljedama te da se odriče svakog prenošenja odgovornosti na organizatora ili treće osobe. Prijavom sudionik daje privolu na obradu osobnih podataka isključivo za potrebe prijave sudjelovanja na događaju. Također, sudionici prijavom daju privolu da ih se fotografira ili snima u svrhu promocije događaja i destinacije. Organizator zadržava pravo promjene programa.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno