Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Prosvjed ugostitelja i poduzetnika totalno je promašena inicijativa, rekao je ministar Ćorić

Ministar gospodarstva Tomislav Ćorić rekao je povodom današnjeg prosvjeda dijela ugostitelja i poduzetnika u Zagrebu da za to nemaju baš nikakvog razloga, javlja N1.

“Bio sam u svom uredu u Vukovarskoj ulici”, kazao je ministar. Na pitanje je li se vidio s njima, kazao je:

“Nisam. Nisam imao tu potrebu, jer je sama ta inicijativa potpuno promašena.Na sastanku poduzetnika i predstavnika Vlade prije 10-ak dana, među ostalim je bila riječ i o PDV-u. Problem gospodina Bujasa i njegove sljedbe je što oni ne žele čuti artikulirana proimišljanja koja nisu na tragu njihovih. Ja kao ministar gospodarstva ne mogu govoriti ono što gospodin Bujas ili netko od ljudi koji se s njim u medijskom prostoru promoviraju, žele čuti”, kazao je i potom stao nabrajati koje je mjere Vlada poduzela prema poduzetnicima.

“Asistirali smo pogođenim sektorima kroz sufinanciranje plaća, namirenje njihove likvidnosti kroz covid-19 kredite i u ovoj fazi namirenje troškova ovisno o padu prometa.”

Voditelj je primijetio da sa sastanka s predstavnicima s Vladom nisu sretni izašli niti predstavnici HUP-a.

“Gospodine Bobiću, ne možete biti sretni kad ste suočeni s najvećim egzogenim šokom u novijoj hrvatskoj povijesti, nikad nismo imali situaciju da su cijeli sektori u pojedinim razdobljima u cijelosti bili ugašeni. Ako u takvim situacijama kao poslodavac ne možete funkcionirati, a ne mogu iz opravdanih razloga, naravno da nećete biti sretni niti jednom mjerom koja ide za namirenjem dijela aktivnosti vađe koja je propuštena”, rekao je Ćorić

“Ne možete očekivati da netko iz Vlade reagira temeljem nečijih očekivanja onako kako on hoće”, dodao je i nastavio:

“Egzalitarnost gospodina Bujasa je uvjetovana činjenicom da se netko s njime ne slaže”, rekao je, “nije riječ samo o meni nego o nizu ekonomista u Hrvatskoj. Drugo, on želi zauzeti još djelić medijskog prostora, što je danas uspio, tako da medijsku scenu u Hrvatskoj pretvara u cirkus. “Način na koji se pristupa ovom problemu, u situaciji kad na dnevnoj razini tisuće oboljelih i desetke preminulih naših građana, morbidan. Paljenje svijeća, stavljanje vijenaca u situaciji kad Republika Hrvatska tijekom 2020. 10 milijardi kuna uputila poduzetničkom sektoru, na taj način reagirati može samo netko tko želi odraditi jednu morbidnu predstavu. To se danas dogodilo, dogodilo se neki dan”, kazao je Ćorić za N1.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno