Ponedjeljak, 5 prosinca, 2022

Prošla sezona bila godina masovnog turizma, potpunosti g kaosa bez kontrole

“Sretno je da pada taj broj i da ćemo unutar mjesec dana doći do brojeva koje će nam omogućiti manjak mjera koje su bile neophodne. Kombinacijom cijepljenja i pravilnog ponašanja prije ljeta ćemo stvoriti uvjete da možemo imati sigurnije ljeto, da se možemo odmoriti i imati kvalitetnije prihode od turizma”, rekao je Đikić za N1, navodeći da će predstojeće ljeto biti dosta drugačije od prošlog.

“Prošlog ljeta imali smo kaos – masovni turizam, bez kontrola i testiranja. Ovog ljeta sve su zemlje puno bolje pripremljene, imamo testiranja, propusnice koje će omogućiti prvenstveno zdravlje građana, to nije nešto protiv slobode, nego za sigurnost. Vjerujem da ćemo uz povećanje broja cijepljenih imati sigurnije, a u isto vrijeme izgubiti opasnost koju smo prošle godine napravili sebi da smo morali zatvoriti jer smo pustili preveliku količinu virusa da se širi, pipe glasistre.hr. Najvažnije je testiranje prije nego što se virus počne širiti, nakon toga možemo očekivati trajanje turističke sezone”, dodao je.

Kaže da su cijepljeni ljudi u najvećem postotku zaštićeni.

“Postići ćemo zaštitni imunitet, to znači da će od smrtne bolesti ovo postati bolest koja se može kontrolirati. Vjerujem da smo do kraja ove godine u sposobnosti kontrolirati ovu bolest, a do kraja iduće ćemo tu bolest i maknuti s planeta, a ako se pojavi ponovno, imat ćemo znanja za riješiti i taj problem”, rekao je Đikić za N1.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno