Subota, 10 lipnja, 2023

Prometniji vikend u hrvatskim zračnim lukama

Međunarodna zračna luka Zagreb ovog je petka imala 27 polijetanja i slijetanja, značajno više nego u prethodnim danima, što je rezultat povećanog broja operacija aviokompanija prema Zagrebu u periodu pred blagdan Uskrsa, prenosi croatianaviation.com.

U Zagreb su ovog petka slijetali zrakoplovi Croatia Airlinesa, Trade Aira, Turkish Airlinesa, poljski LOT, Air France, KLM, Lufthansa, Austrian Airlines i Air Serbia. Hrvatski nacionalni avioprijevoznik obavio je čak 16 letova, po dva leta imala je Lufthansa i nizozemski KLM.

Zagreb je imao čak 7 letova prema Frankfurtu (5 letova Croatia Airlinesa i 2 leta Lufthanse), 3 leta prema Amsterdamu (2 KLM i 1 Croatia Airlines). Iz Zagreba se ovog petka moglo putovati prema Splitu, Dubrovniku, Osijeku, Istanbulu, Varšavi, Parizu, Frankfurtu, Zurichu, Amsterdamu, Kopenhagenu, Beču, Skopju, Rimu, Beogradu i Brusselsu.

Splitska je zračna luka ovog petka imala 9 slijetanja i uzlijetanja na komercijalnim linijama. 4 leta bila su na domaćim linijama (Zagreb i Pula – Croatia Airlines i Trade Air), 2 leta prema Munchenu (Croatia Airlines i Lufthansa) te jedan let prema Rimu (Croatia) i Amsterdamu (KLM).

Subota će u Splitu biti prometnija. Najavljeno je 10 slijetanja i polijetanja, od čega su svega 2 leta domaća – iz Zagreba.

Wizz Air će prometovati na liniji iz Dortmunda, Eurowings na linijama iz Stuttgarta i Dusseldorfa, Lufthansa iz Munchena i Frankfurta te EasyJet iz Basela i Ženeve.

Ostale hrvatske zračne luke ovog vikenda nemaju najavljen međunarodni promet, izuzev Dubrovnika koji će biti povezan s Madridom (Iberia).

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno