Utorak, 26 rujna, 2023

Proglašeni dobitnici nagrade za najbolje turističke reportaže. ‘Marko Polo’ otišao u ruke najboljih

ZAGREB, U organizaciji FIJET Hrvatska i Zbora turističkih novinara HND-a proglašeni su dobitnici nagrade Marko Polo za najbolje turističke reportaže, a među nagrađenima je i Zagrepčanin s vinkovačkom adresom Goran Rihelj, osnivač i vlasnik portala HrTurizam.

Dobitnik Grand Prixa je novinar Goran Milić; Albina Podbevšek iz Slovenije u kategoriji inozemnih novinara te novinari Goran Rihelj, Marija Barić;  Nada Mirković; Željka Kunštek; Tomislav Radić; Marina Borovac; Tijana Haddad i Hrvoje Ivančić.

Ocjenjivački odbor za dodjelu nagrada Marko Polo radio je u sastavu Jadranka Rilović, Anita Žuvela, Hrvoje Zovko i kao predsjednik, Ante Gavranović.

MARKO POLO GRAND PRIX 2020. domaćem novinaru otišao je u ruke GORANA MILIĆA za reportaže u  tjednoj specijaliziranoj emisiji HRT-a „DESTINACIJA HRVATSKA“.

Evo što su iz HND-a naglasili u samom obrazloženju:

„Destinacija Hrvatska“ je dinamična mozaična HTV emisija o turizmu koja otvara teme i postavlja jasna pitanja o stanju hrvatskog turizma, ali i njegovoj budućnosti. U situaciji korona pandemije uoči sezone 2020. izdvajamo i naglaske na turizam u posebnim uvjetima sa sugestijama mogućih pozitivnih riješenja. Goran Milić kao stalni suradnik u emisijama donosi priče iz hrvatskih odredišta, koje su dostupne i na You Tube: priča o Kraljevici, o  Mljetu, o Viru, Konavlima. Goran Milić,prepoznatljiv je ugledni autor, doajen reportaža i putopisa iz različitih dijelova svijeta: Kuwaita, obje Amerike, Švicarske Austrije,BiH… iznimno gledane emisije na HTV i Al Jeezera. Za emisiju Destinacija Hrvatska objavio je 30 priloga – od odnošenja smeća po otocima u okolici Dubrovnika preko Napoleonovih staza na Pelješcu do obnove porušenih hotela.

U obrazloženju nagrade dodjeljene Goranu Rigelju navodi se kako je nagrađen za objavu reportaža i članaka o hrvatskim odredištima na portalu HrTurizam i Turističke priče.

“Zaljubljenik u svoj slavonski kraj Goran je prije dvije godine, među kolegama novinarima, pokrenuo projekt lobiranja za održavanje  Dana Hrvatskog Turizma (DHT) u Slavoniji. Potporu  u inicijativi pružio mu je i Selimir Ognjenović, touropertor ID Riva toursa te je ono što se 2018. činilo nemogućim za organizaciju, realizirano 2019. godine. U posljednjih 5 godina objavio je više od  7.600 vijesti, priča, intervjua i drugih važnih informacija iz područja turizma”, navodi se među ostalim u obrazloženju dodjele nagrade Maro Polo Goranu Rihelju iz Vinkovaca.

Čestitamo svim dobitnicima. Nadamo se da će s uspješnim radom nastaviti i dalje!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno