Srijeda, 4 listopada, 2023

Prodaja hotela uzela maha. Hotelski sektor prolazi kroz najteži period u novijoj povijesti

Španjolski hotelski sektor prolazi kroz jedan od najtežih trenutaka u novijoj povijesti zbog koronakrize. Ograničenja kretanja stanovništva u i izvan Španjolske drastično su smanjila razinu popunjenosti i uništila tamošnji turizam.

Prema platformi za nekretnine Idealista, u Španjolskoj se prodaje oko petina kuća više nego na početku pandemije. Traže se novi vlasnici mnogih hotela u Andaluziji i Kataloniji, te 26 na Kanarskim otocima. Najveći porast prodaje hotela bilježi se na Balearskim otocima.
Prema Idealisti , u apsolutnom broju sa 114 kuća, najviše se hotela prodaje u Andaluziji, slijede Katalonija sa 101 hotelom i regije Castilla Y León sa 67, a zatim Balearski otoci sa 59 hotela.
Međutim, pogled na usporedne brojke s ožujkom otkriva posebno stanje na Balearskim otocima. Sada nudi 84 posto hotela više nego prije, a na Kanarskim otocima prodaje se 36 posto više hotela. Međutim, procvat prodaje ne važi za sve regije. U Madridu, sa 19 hotela, na popisu je deset posto manje ponuda hotela.

Najskuplji hotel u Španjolskoj koji je na prodaju nalazi se na Balearskim otocima, točnije, u Sant Joan de Labritja (Ibiza) . Riječ je o hotelu sa sedam katova (jedan pod zemljom, prizemlje i pet katova) s izgrađenih 4.000 m2 koji uključuje 60 parkirnih mjesta. Njegova prodajna cijena je 52,5 milijuna eura. Najviši katovi zgrade imaju izravan pogled na more.

Na Kanarskim otocima najskuplja imovina na prodaju je u San Bartolomé de Tirajana, u Las Palmasu , koja stoji 31 milijun eura. Obnovljen je, ima 185 soba, sve s balkonima i pogledom na more, a nalazi se na Playa del Inglés.

S druge strane, najskuplji hotel koji je na prodaju u Andaluziji je u Benalmádeni (Málaga ). Radi se o obnovljenom hotelu na tri kata koji stoji 28,5 milijuna eura, dok se npr. u Kataloniji jedan hotel od četiri zvjezdice u Barceloni , prodaje za 26 5 milijuna. Nalazi se u blizini stanice Sants i sastoji se od 80 soba.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno