Ponedjeljak, 29 svibnja, 2023

Privatni iznajmljivači moraju biti ukorak s trendovima i postati ambasadori našeg turizma

Predstavnici Županije Splitsko dalmatinske, TZ grada Splita, HGK ŽK Split i ostali okupili su se na 26. Međunarodnom sajmu GAST 2022. na temu “Ambasador turizma”.

Govornici su redom bili stručnjaci i predstavnici turističkih i gospodarskih institucija – Joško Stella, Renata Tešija, Martina Nimac Kalcina, Alijana Vukšić, Joze Tomaš, Marija Cicarelli, Nastja Logar i dr.

Unatoč krizama koje su zahvatile svijet, pa tako i Hrvatsku, imamo mogućnost rasprave uživo, iznošenju problema i pronalaženju rješenja, u samom uvodu naglasila je Martina Nimac Kalcina.

Dožupan Stipe Čogelja, nakon uvodnog pozdrava, izrazio je želju podizanja kvalitete privatnog smještaja, te spremnost na izazove koji sve iznajmljivače čekaju u narednim godinama.

Splitsko dalmatinska županija prva je koja je digitalizirala popis privatnih iznajmljivača kako bi se ostvarila što bolja komunikacija i suradnja s nadležnim institucijama.

Alijana Vukšić čestitala je Martini Nimac Kalcina na radu s privatnim iznajmljivačima, te istakla neminovnost održavanja ovakvih događaja zbog ubrzanih izmjena trendova u navedenom sektoru.

Posljednja dva mjeseca u gradu Splitu uspješnija su u turističkom smislu nego rekordna 2019..Okrenimo se Europi s obzirom na situaciju koja se događa s Ukrajinom. Turizam ide dalje, no treba biti optimističan i odraditi uspješnu sezonu”, zaključila je Alijana Vukšić, direktorica TZ grada Splita.

Projekt Ambasador turizma doista je znak koliko se u Županiji odradilo i radi, te koliko je znanje i edukacija bitna u turizmu. Joško Stella istaknuo je da je na sajmu u Milanu prezentaciju Splitsko dalmatinske županije o cikloturizmu slušalo preko 250 novinara, aktera u turizmu i poslovnjaka.

Ambasador turizma – projekt budućnosti

Predsjednica Nacionalne zajednice obiteljskog smještaja, Martina Nimac Kalcina, predstavila je projekt Ambasador turizma Splitsko dalmatinske županije.

Projekt se provodi prvi put, te ima za svrhu edukacije privatnih iznajmljivača, te da upravo oni budu animatori gostiju te prezentiraju destinacije u svom okruženju.

Čogelja se osvrnuo na rad i izradu priručnika Ambasador turizma, te na važnost edukacije privatnih iznajmljivača. Autorice priručnika su: Anamarija Cicerelli, Nastja Logar, Martina Nimac Kalcina, Renata Tešija, Barbara Marković.

Pozvani su svi privatni iznajmljivači da se prijave na webu Županije kako bi mogli sudjelovati u svim najavljenim edukacijama.

Nastja Logar upoznala je prisutne s projektom Eco BnB, te naglasila potrebu zaštite okoliša i naglasila važnost održive arhitekture u turističkim objektima.

Doživljaj i održivost

Dalmacija storytelling destinacija projekt je koji se također uključio u priču, te jedna od autorica priručnika, Renata Tešija naglasila je važnost ovakvog vida prezentacije destinacije.

Storytelling za cilj ima isticanje u bogatoj ponudi te produljenje sezone na 365 dana. Doživljaj i održivost, izjavila je Tešija, doista su dodana vrijednost svakog privatnog smještaja.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno