Četvrtak, 8 prosinca, 2022

Pripreme za sljedeću turističku sezonu su počele, međutim zabrinjava što smo na mapi EDCD-a crveni

„Ove godine ostvaren je zapažen turistički rezultat, sada smo na oko 75 posto prometa iz rekordne 2019. , u tijeku su i pripreme za sljedeću turističku sezonu međutim zabrinjava što smo na mapi EDCD-a crveni”, kazao je Glavina tijekom saborske raspravi o izmjenama zakona o ugostiteljskoj djelatnosti.

Naglasio je da se organizirani turizam priprema za vrijeme zime, a ne sljedeće ljeto, i zato, upozorio je, moramo napraviti sve da se ta slika u Hrvatskoj popravi. Što se tiče samih izmjena Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti Glavina je kazao da se njima produljuje važenje privremenih rješenja o legalizaciji, izdanih za objekte za obavljanje ugostiteljskih djelatnosti, do 31. prosinca 2024. godine.

Naime, izdana privremena rješenja važe do kraja ove godine, a kako će proces ozakonjenja trajati izvjesno vrijeme s obzirom na broj podnesenih zahtjeva (oko 15 tisuća) te kapacitete nadležnih tijela – potrebno ih je produljiti, piše T portal.

Time će se omogućiti da ti ugostiteljski objekti, iznajmljivači i obiteljska poljoprivredna gospodarstva s privremenim rješenjima i u sljedećoj turističkoj sezoni pružaju usluge, zapošljavaju i pridonose proračunu, kazao je Glavina.

Izmjenama zakona omogućuje se i pružanje usluga prodaje jela i pića pod istim uvjetima za sve iznajmljivače, brisanjem odredbe koja je uvjetovala pružanje te usluge nedostatkom objekta za posluživanje jela i pića u krugu od 15 kilometara.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno