Subota, 10 lipnja, 2023

Prijedlog njemačke vlade za obveznom karantenom izazvao pobunu

Ured kancelarke Angele Merkel izradio je nacrt prijedloga prema kojem bi svi putnici po povratku iz inozemstva morali u karantenu, a uvela bi im se i obaveza testiranja, bez obzira na situaciju s koronavirusom u zemlji-odredištu.

Prijedlog je pripremljen za sastanak kancelarke i 16 premijera saveznih zemalja na kojem će se razgovarati o koronakrizi. Nosi oznaku “potrebno razmatranje”, budući da su putne agencije i avioprijevoznici teško pogođeni pandemijom. Sektori su odmah reagirali. Vladina odluka o karanteni bila bi pretjerana i neučinkovita i preopteretila bi zdravstvo, ustvrdili su u otvorenom pismu Njemačka udruga putničkih agencija (DRV) i Savez njemačkog sektora zračnog prometa (BDL).

DRV i BDL nagađaju da bi prijedlog trebao odvratiti građane od putovanja za uskršnje blagdane, posebno na španjolski otok Mallorcu, popularno odredište njemačkih putnika. Trenutno u karantenu ne moraju oni njemački građani koji se vraćaju iz odredišta s manje od 50 slučajeva zaraze na 100 tisuća stanovnika tijekom jednog tjedna. DRV i BDL ističu da je stopa zaraze na Mallorci trenutno vrlo niska, s manje od 20 slučajeva zaraze na 100 tisuća stanovnika tijekom tjedan dana, podsjećajući da su lokalne vlasti uvele stroge propise.

To znači da povratnici u Njemačku ne predstavljaju povećani rizik, tvrde predsjednik DRV-a Norbert Fiebig i predsjednik BDL-a Peter Gerber.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno