Utorak, 26 rujna, 2023

Prije leta obavezno cijepljenje protiv korone. Australci ništa ne prepuštaju slučaju

Australski Qantas zahtijeva da međunarodni putnici budu cijepljeni protiv korone.

Australska zrakoplovna tvrtka Qantas ustrajat će ubuduće na tome da se međunarodni putnici cijepe protiv covida-19 prije leta, opisavši mjeru kao “nužnu”.

“Mijenjamo naše uvjete te ćemo od međunarodnih putnika tražiti da budu cijepljeni prije leta”, rekao je izvršni direktor Alan Joyce za mrežu Channel Nine. “Mislimo da je to svakako nužno kad je riječ o međunarodnim posjetiteljima i ljudima koji napuštaju zemlju”, dodao je.

Australija je zatvorila svoje međunarodne granice u ožujku za vrijeme prvog vala pandemije i zahtijeva da povratnici iz inozemstva ostanu u karanteni dva tjedna. Australska država Victoria, koja je bila žarište epidemije u zemlji, u utorak je rekla da nema aktivnih slučajeva koronavirusa, prvi put u više od 8 mjeseci, te je na tragu da učinkovito eliminira virus.

U drugoj državi po broju stanovnika u Australiji nema novih slučajeva 25. dan zaredom, a na snazi su ograničenja na javni promet te je zatvoren velik dio tvrtki nakon vrhunca zaraze početkom kolovoza s više od 700 dnevnih slučajeva. Na Victoriju otpada više od 73 posto ukupnog broja zaraženih i 90 posto smrtnih ishoda povezanih s covidom-19 u Australiji.

Australija je prijavila više od 27.800 slučajeva i 907 smrtnih ishoda od početka pandemije. Kao i druge zrakoplovne tvrtke u svijetu Quantas je zbog dramatičnog pada prometa izazvanog koronakrizom ukinuo 8500 radnih mjesta i prizemljio više od 200 aviona.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno