Petak, 9 prosinca, 2022

”Prepoznatljivost je najbitnija, to nas izdvaja i čini posebnima”, poručio je Chef David Skoko

Sve nam pada u vodu ako ne znamo i nemamo alate kako bi promovirali i plasirali na tržište lokalne proizvode, na tome trebamo poraditi – složili su se akteri radionice Gortanovom brijegu u organizaciji Agencije za ruralni razvoj Istarske županije (AZZRI).

Na radionici su novinarima predstavljeni istarski poljoprivredno-prehrambeni proizvodi zaštićeni ili koji su u procesu zaštite na razini Europske Unije, te čije su gastronomske vrijednosti prezentirane kroz pripremu kreativnih jela. Radionici je prisustvovala i Nada Prodan Mraković, pročelnica Upravnog odjela za turizam Istarske županije koja je istaknula da je enogastronomija značajna stavka našeg turizma.

– U svakom pogledu enogastronomija podiže kvalitetu i toga smo svjesni. Doduše, izvrsnosti i težimo, a lokalni proizvodi su ono što nam treba, istaknula je Prodan Mraković. Igor Merlić, direktor AZZRI-ja dodao je da je enogastronomija naš ponos kojim želimo brendirati Istarsku županiju.

– Za tartufe se traže modaliteti zaštite, a sada se rade završne radnje vezane za specifikaciju određenih proizvoda poput istarske kobasice, meda i pića. To je proces koji će potrajati, ali mi ćemo ustrajati i dobiti željeno. Danas promoviramo vrlo kvalitetnu priču rekao je Merlić zaključivši da je Istra gastronomski raj.

Lokalni proizvođači predstavili su svoje proizvode, a na tanjur ih je postavio poznati istarski, hrvatski, a odnedavno i svjetski poznati chef David Skoko. Još pod dojmom snimanja i emitiranja gastro avanture s Gordonom Ramsayem, Skoko je istaknuo važnost domaćih proizvoda, njihovu valorizaciju, ali i važnost kvalitetne prehrane, piše Glas Istre.

– Prepoznatljivost je najbitnija, to nas izdvaja i čini posebnima. Od nas ima boljih, skupljih, ekskluzivnijih, zabavnijih ili ljepših destinacija, ali svaka koja se ističe je prepoznatljiva po nečemu. Istra je prekrasna zemlja, a svijet to još uvijek ne zna. Imamo šansu pokazati se svijetu na velika vrata i postati nešto specifično, priznato i jedinstveno u Europi. Krenuli smo prezentirati istarski proizvod od dna, a to je kvalitetan istarski proizvod, istaknuo je Skoko koji je u Gortanovom brijegu predstavio četiri jela o kojima ćete više saznati u nedjeljnom gastro izdanju Glasa Istre.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno