Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Preminuo vrhunski turistički stručnjak Neven Jerković

U 73. godini preminuo je dugogodišnji turistički djelatnik i stručnjak Neven Jerković, vjerni suradnik Dubrovačkog vjesnika. Jerković je rođen 27. svibnja 1949. u Vrgorcu. U Pločama završava osnovnu školu i Gimnaziju, a potom studira brodogradnju na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu i turizam na Višoj turističkoj školi u Dubrovniku, piše Dubrovački vjesnik/Slobodna Dalmacija.

Cijeli radni vijek od 1968. provodi u turizmu radeći u Hrvatskoj poslove pomoćnog radnika, recepcionara, šefa recepcije, direktora hotela, predsjednika uprave hotelskog poduzeća, direktora putničke agencije te direktora regije inozemnog koncerna organizatora putovanja, a u 12 godina rada u inozemstvu, od 1989. do 2000., pomoćnika direktora putničke agencije u Zurichu, direktora putničke agencije u Pragu i Bratislavi i direktora predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Pragu i Bratislavi. Povremeno je radio i na brojnim konzultantskim poslovima u Blatu na Korčuli, Dugoj Uvali kod Pule, Neumu, egipatskoj Hurghadi, turskom Kusadasiju i albanskom Draču. Na Zimskim olimpijskim igrama 1984. u Sarajevu voditelj je smještajnog objekta u sportsko-novinarskom naselju Dobrinja.U tiskanim i elektronskim medijima je do sada objavio preko 600 stručnih članaka i putopisnih reportaža.

U sklopu proslave Dana hrvatskog pomorstva u Zadru protekli vikend na svečanoj akademiji uručeno je priznanje istaknutom turističkom djelatniku Nevenu Jerkoviću za doprinos u promicanju pomorske kulture koje je dodjelivalo Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Nagradu za doprinos u promicanju pomorske kulture je dobio Neven Jerković autor knjige „Putnički krstaši u Dubrovniku 1 i 2″, a nedavno je objavio i treću knjigu, ‘Putnički krstaši u Dubrovniku 3 – brodarska društva’, kao završetak trilogije o kružnim putovanjima u Dubrovniku.

Obitelji izražavamo iskrenu sućut.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno