Petak, 9 prosinca, 2022

Prema podacima FTI grupe, popularne destinacije, unatoč pandemiji, još uvijek su Španjolska, Grčka i Turska

Zbog trenutne infektivne situacije u Europi zbog nove Delta verzije Covid-19, pitanja o sigurnosti putovanja sve su veća. FTI Grupa analizirala je podatke sa, kako se kaže, službene strane i podatke kojima oni raspolažu, i to za razdoblje od 1. lipnja do 22. srpnja 2021. godine. Prikupljeni su podaci za Nijemce popularne zemlje za odmor Grčku, Španjolsku i Tursku. Prema FTI-u: stope zaraze među turistima na odredištima s najvećom potražnjom teže prema nuli.

Od početka lipnja, u posljednjih osam tjedana, oko 225 000 gostiju provelo je godišnji odmor s FTI Group-om na Mallorci, Kanarskim otocima, grčkim otocima ili u Turskoj. Turoperator je usporedio brojeve oporavljenih, cijepljenih ili testiranih gostiju koje su mu prenijele nadležne vlasti za bolesti korone, piše Turizmoteka.

“Uredi nas odmah obavještavaju ako je netko od naših gostiju, nakon testiranja na Covid-19 pozitivan kako bismo se mogli pobrinuti za njegovu karantenu “, objašnjava šef FTI-a Ralph Schiller. “To nam omogućuje transparentnu usporedbu naših podataka za naše goste sa službenim podacima o pozitivnim testovima.”


Primjerice, na Mallorci i Kanarskim otocima, s ukupno oko 41.000 gostiju koji su došli preko FTI-a tijekom predmetnog razdoblja, samo su 22 putnika bila pozitivna na Coronu tijekom svog odmora – to odgovara stopi od 0,05 posto. Broj zaraza u Grčkoj je još niži: s oko 68.000 gostiju FTI-a na Kreti, Rodosu, Kosu i Krfu, ukupno je samo dvanaest ljudi dobilo pozitivne rezultate prije leta do kuće, što rezultira stopom zaraze od 0,02 posto.

U Turskoj je organizator FTI tijekom razdoblja promatranja kontrolirao 117 000 gostiju, od kojih je 125 bilo pozitivno. Stopa ovdje iznosi 0,11 posto. Ni na jednom od odredišta gosti nisu patili od ozbiljne bolesti, tako da niti jedan od kupaca FTI-a nije morao biti prebačen u bolnicu.


“Tako niske kvote” u glavnim odredištima, kaže Schiller, “jasno pokazuju da je putovanje u ovo doba vrlo sigurno”. To se još uvijek odnosi na zemlju za odmor Španjolsku, koja je od 27. srpnja klasificirana kao područje visoke incidencije zbog sve većeg broja infekcija. Potonje ne mijenja brojeve koje FTI ima – posebno u posljednjih nekoliko dana. To je jasno pokazalo da su higijenski koncepti na španjolskim otocima vrlo dobro funkcionirali, prema riječima menadžera FTI Grupe za Španjolsku Manuela Moralesa.

“Unatoč Delta varijanti, odmor u Španjolskoj atraktivna je i sigurna opcija za one koji traže opuštanje u sklopu paket aranžmana”, kaže Morales. Naročito u prostranim hotelskim kompleksima, kao i na širokim plažama Kanarskih ili Balearskih otoka, siguran je odmor lako izvediv uz poštivanje minimalne udaljenosti.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno