Nedjelja, 24 rujna, 2023

Prema izvješću preko 60% Europljana planira putovanja između siječnja i lipnja 2022.

Europska putnička komisija (ETC) objavila je izvješće Monitoring Sentiment for Domestic and Intra-European Travel – Wave 10 koje pruža uvid u kratkoročne namjere Europljana vezane uz putovanja i preferencije tijekom pandemije COVID-19.

Iako još uvijek postoje ograničenja putovanja, izvješće ETC-a daje razloge za optimizam. Čak 61 % Europljana planira putovanja između siječnja i lipnja 2022., pri čemu intraeuropska putovanja i dalje ostaju preferirani izbor za 50 % “early bird” putnika. Također, Europljani u budućnosti namjeravaju ići na duže odmore na kojima će više trošiti što je povezano s rastućom željom za putovanjima početkom ljeta.

Uz putovanja u slobodno vrijeme, koja su izbor za 63 % Europljana, poslovna putovanja također pokazuju znakove oporavka. Tijekom sljedećih mjeseci 15% ispitanika očekuje poslovno putovanje ili sudjelovanje na događajima i konferencijama.

Prema izvještaju ETC-a, Europljani su izrazili želju za ravnotežom između mjera zaštite od COVID-19 i mogućnosti uživanja tijekom putovanja, a mjere karantene, praćenje porasta broja slučajeva COVID-19 te potencijalne promjene ograničenja putovanja i dalje su glavna briga za putovanja po Europi.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

SourceUHPA

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno