Petak, 22 rujna, 2023

Prema Google pretragama Hrvatska 14 destinacija svijeta.

Prema ESTA sustavu, Hrvatska je zauzela visoko 14. mjesto po traženosti turističkih destinacija. Dobre trendove i najave s američkog tržišta za Hrvatsku potvrđuju spomenuti podaci Elektroničkog sustava za autorizaciju putovanja. Naime, oni su objavili pregled destinacija koje su korisnici najviše pretraživali u razdoblju nakon lockdowna.

Prema objavljenim podacima Hrvatska je s preko 810 tisuća pretraga na Google tražilici zauzela visoko 14. mjesto najtraženijih destinacija. Vodeća je Italija, a među najtraženijim svjetskim destinacijama našli su se i Maldivi, Meksiko, Tajland, Španjolska, Kanada, Grčka i dr.

Rezultati su temeljeni na podacima Google alata za praćenje ključnih riječi.

Analizirane su zemlje u koje ljudi žele putovati nakon lock down faze. Koristili su se izrazi ”Letovi za x” i Praznici u x”. Podaci su prikupljeni u kolovozu 2020.

„Dobre najave s američkog tržišta ulijevaju nadu i optimizam. Stabilizacijom situacije s pandemijom korona virusa, u idućoj godini možemo očekivati veći broj američkih gostiju. U ovom trenutku najbitnije je zadržati vidljivost naše zemlje. Kad se za to steknu uvjeti, krenut ćemo i s pojačanim promotivnim aktivnostima u SAD-a“. Uputi nas je o ovoj temi direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Da su Amerikanci spremni putovati u inozemstvo početkom 2021. godine pokazuju i podaci američkog društva za putnička osiguranja Squaremouth. O tome je izvijestila voditeljica ispostave Hrvatske turističke zajednice u Los Angelesu Iva Bahunek.

Podaci ovog američkog društva za putnička osiguranja pokazuju kako se 65% svih rezervacija za sljedeću godinu odnosi na međunarodne destinacije i odredišta. Ujedno čine 86% svih planiranih putovanja u siječnju i veljači 2021. godine.

Navedeni su podaci dobiveni na temelju polica putničkog osiguranja koje su kupljene putem stranice Squaremouth.com u razdoblju od 03.-08.2020. Odnose se na putovanja u 2021. godini i to većinom prema destinacijama koje su već sada dostupne američkim ljubiteljima putovanja. 

Hrvatska 14 zemlja po pregledima Google destinacija.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno