Srijeda, 4 listopada, 2023

Preko milijun kuna napisanih kazni od strane turističkih inspektora i inspekcije rada u samo 10 dana

Financijska vrijednost prekršajnih naloga ne znači da je toliki novac i uplaćen u državni proračun. Koliko će se zapravo naplatiti kazni, bit će poznato nakon konačnih presuda prekršajnih sudaca. Inspektori Državnog inspektorata, pripadnici Civilne zaštite i policijski službenici već mjesecima obilaze trgovine, ugostiteljske objekte, socijalne i zdravstvene ustanove te obavljaju nadzor primjene odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Prema zbirnim podacima Državnog inspektorata, njihovi sanitarni i turistički inspektori te inspektori rada od 15. ožujka do 29. studenoga obavili su 12.961 nadzor poslovnih subjekata. U razdoblju od 15. ožujka do 15. studenoga turistički inspektori su obavili 1791 nadzora primjene mjera Stožera u ugostiteljskim objektima. Utvrđene su 352 povrede odluka Stožera te su propisane prekršajne mjere.

Nakon uvođenja strožih epidemioloških mjera, od 14. listopada do 29. studenoga turistički su inspektori obavili 1129 inspekcijskih nadzora. U 43 slučaja utvrđeno je da se ugostitelji ne pridržavaju mjera, a u 14 slučajeva doneseno je usmeno rješenje o zabrani obavljanja ugostiteljske djelatnosti.

Source24sata.hr

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno