Četvrtak, 8 prosinca, 2022

Preko 70 000 putnika proći će kroz splitske luke ovog vikenda

Oko 70 tisuća putnika ovoga će vikenda proći kroz splitsku zračnu i trajektnu luku, a sudeći po velikim gužvama sezona je, za razliku od prošlog covid ljeta, u punom jeku.

Od Jelene Ivulić iz Jadrolinije Hina doznaje da će kroz tu gradsku trajektnu luku proći preko 45 tisuća putnika i 12 tisuća vozila. A da je riječ o pravoj navali na trajekte, ali i na brodove dovoljno govori i podatak da će zbog velikog interesa putnika Jadrolinija tijekom jutra imati i izvanrednu liniju za Supetar na Braču, piše N1.

“Trajekti su nam popunjeni, nastavljamo s pozitivnim rastom iz lipnja i prvog vikenda u srpnju. Nadamo se da nas u ovom pozitivnom rastu ništa neće omesti”, kazala je Ivulić.

U zračnoj luci za vikend će, pak, stići čak 160 aviona, od kojih je 120 komercijalnih linija i 40 privatnih, te 25 tisuća putnika.

“Brojke su iste kao i prošli vikend i možemo reći da je ovo srce sezone. Što se tiče lipnja zabilježili smo oko 117 tisuća putnika što je dobra brojka, a kada uspoređujemo to s lipnjem prošle godine tada smo imali tek 26 tisuća putnika. Prošli mjesec smo imali najviše putnika od svih zračnih luka”, kazao je šef službe prihvata i otpreme putnika Mate Melvan.

SourceN1

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno