Srijeda, 4 listopada, 2023

PREGLED DANA 09.09.2020.

Ne propustite Pregled dana na našem portalu ili se prijavite na naš mail i budite u tijeku sa svim aktualnostima i vijestima iz svijeta turizma. Svakog dana točno u 20.00h – samo klikni!

Vijesti

TURIZAM24.COM-Hrvatski Turistički News Portal

Turizam24.com je od danas tu za sve koji su željni novih informacija, vijesti iz svijeta turizma i noviteta s područja ekonomije, gastronomije i ugostiteljstva.

Nove mjere sačuvat će radna mjesta! Ministar poručuje: ”Ne radimo ništa na uštrb državnog proračuna.”

Riječ je o 800 milijuna kuna – novac koji će se od negdje uzeti ali isto tako novac koji će se negdje morati i vratiti. Stoga je evidentno da se u ovom trenutku mora napraviti strategija povratka proizvodnji koja bi taj novac mogla nadoknaditi.

Ministrica turizma i sporta sastaje se danas s ministrom obrazovanja i epidemiolozima

Razmatrat će se mogućnost održavanja sportskih treninga i drugih oblika vježbanja u školskim dvoranama.

Dubrovnik mora hitno promijeniti smjer gospodarstva.

 Turizam kao djelatnost definitivno je najviše pogođen  i bilježi ogroman utjecaj na pad BDP-a.

Očekujemo da će EU i nama pomoći u slučaju Croatia Airlines

Vlada će i dalje nastaviti s mjerama koje su prisutne od samog početka pandemije. Najveći udarac primile su privatne i državne prijevozničke tvrtke, zračni promet je bio zaustavljen. Ovakva turistička sezona izazvala je iznenađenje s obzirom da se očekivao veći pad, no samo Jadrolinija je ostvarila gotovo 60% prihoda u odnosu na prethodnu godinu.

Brojke i trendovi

Condor više ne leti u Hrvatsku!

Njemačka aviokompanija zadnji će let odraditi 13.09. na liniji Split – Dusseldorf. Iako ima još dva najavljena leta za listopad, šanse da se ti letovi realiziraju u ovom trenutku su jako male. 

Hotelijerstvo

Iskustveni turizam za nove generacije – Zagreb dobiva studij upravljanja doživljajem

Od jeseni će tako Edward Bernays University College biti prva visoko obrazovna institucija koja će u ovome dijelu Europe obrazovati buduće menadžere doživljaja, što mnogi nazivaju “zanimanjem budućnosti”

Thomas Cook revitalizira poslovanje! Fosun platio milijune.

Kineski Fosun, oživjet će najstariju britansku turističku tvrtku u roku od nekoliko tjedana i time početi puniti sustav rezervacijama za narednu sezonu.

Događanja

Novi termini intenzivnih škola i radionica za ljubitelje kuhanja i početnike…prijave u tijeku

U tijeku su prijave za dvije intenzivne škole kuhanja A la Chef i CHEF@HOME, a također smo pripremili i 27 jednodnevnih tečajeva za ljubitelje kuhanja koji će se održavati četvrtkom poslijepodne do polovice iduće godine.

Turističke organizacije

Tjedan odmora vrijedan!

HTZ i Ministarstvo turizma i sporta svim Hrvatima otvara mogućnost putovanja u pola cijene. Posjetite i upoznajte druge dijelove Lijepe naše. Vjerojatno ih do sada niste mogli posjetiti ili  niste ni znali da postoje – uslijed pandemije, zatvorenih granica i oskudnih međunarodnih letova, iskoristite priliku i upoznajte svoju zemlju!

Destinacija X

Raj za ronioce u lastovskom akvatoriju

Bijelac se nalazi unutar akvatorija Parka prirode “Lastovsko otočje” te se nalazi u zaštićenoj zoni pa je individualno ronjenje zabranjeno, odnosno moguće je preko ovlaštenih ronilačkih centara na Lastovu kojih ima dva, “Ankora” u Zaklopatici i “Ronilački raj” u Pasaduru u sklopu hotela Solitudo.

VRHUNSKA PONUDA: 2x polupansion na Kvarneru – Hotel Selce

Enogastro

ROXANICH istarska vinarija na tržište plasirala novo vino DiTe 2015

Za stvaranje ovog vina Rožanić je kombinirao grožđe s Dingača (najznačajnije vinarsko područje na pelješkom poluotoku) i grožđe iz svojih najboljih Rožanićevih vinograda. Kao rezultat dobio je bistro, crveno, djelomično gusto vino. Vino sadrži mirisnu notu višnje, šljive, dima, čokolada i liqurizie.

Ugostitelji Kvarnera i Istre zatvaraju vrata na sat vremena!

Ugostitelji Kvarnera i Istre sutra će, s početkom u 11.55 sati, na sat vremena zatvoriti svoje ugostiteljske objekte, kako bi upozorili na težak položaj u kojem su se ugostitelji našli zbog pandemije koronavirusa te potaknuli na žurno djelovanje odgovorne institucije s ciljem očuvanja radnih mjesta i sprječavanja kolapsa gospodarstva.

Intervju

Hrvatska turistička zajednica odradila loš posao/intervju s Ivanom Šepak

Svi smo kolektivno razočarani. U ovoj situaciji su najviše profitirali oni koji imaju male vile koje su izolirane. Ove godine smo dobili puno luksuznih gostiju, no od njih ne živi baš puno ljudi. Žive oni koji se njima bave.

Odputuj

SVETVINČENAT : Turistički promet je već na 90 % lanjskog, a dvostruko je veći broj domaćih turista

Od početka godine pa do sada , na području Općine Svetvinčenat,  ostvareno je 70 % dolazaka i 68 % noćenja u odnosu na prošlu godinu, prema podacima Turističke zajednice. 

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno