Utorak, 30 svibnja, 2023

PREGLED DANA 07.09.2020.

Ne propustite Pregled dana na našem portalu ili se prijavite na naš mail i budite u tijeku sa svim aktualnostima i vijestima iz svijeta turizma. Svakog dana točno u 20.00h – samo klikni!

Vijesti

Istekla zabrana – klubovi i barovi opet rade kako žele

Odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite kojom se ograničavalo radno vrijeme barova i klubova od danas više ne vrijedi.

WizzAir otkazao letove prema Splitu

Mađarski Wizz Air odradio je određene promjene u svom redu letenja za rujan, doći će do prekida prometovanja na tri linije prema Zračnoj luci Split.

Najnovije iz hrvatskog turizma na HTV1

 Luksuz u Zmijavcima, Murterski ugostiteljima i autohtona ”kužina”, Momjanska vina i istarski tartufi

Turizam možda preživi uz državne potpore, ali treba nadmudriti pandemiju

Iako u zemlji još boravi nekoliko stotina tisuća sretnika koji uživaju u rujanskom suncu, hrvatski turistički sektor uglavnom se, ranije no ikad, sprema za nikad neizvjesnije prezimljavanje.

Brojke i trendovi

Vize za SAD uskoro su prošlost

Uspijemo li na vrijeme, vize se ukidaju 2021., no propustimo li ovaj rok, ulazimo u novu fiskalnu godinu i cijeli postupak računanja stope odbijenica kreće ispočetka.

Spremni smo na euro 2023.

Procjena da će BDP u ovoj godini pasti 10% a u idućoj porasti 6% dolazi direktno od guvernera Vujčića. Pogođeno pandemijom korona virusa, hrvatsko gospodarstvo svakako ima šansu uvođenja eura 2023.

Već prvog tjedna Hrvatsku napustilo 35 000 putnika

Preko tri cestovna granična prijelaza u Istri – Kaštela, Plovanije i Požana u Hrvatsku je ušlo ukupno 33.536 putnika, a izašlo 35.678 putnika, prema informacijama istarske policije.

U Splitu najviše Nijemaca, Amerikanci očekivano ostvarili pad

U Splitu je u prošlom mjesecu noćilo ukupno 291 201 strani državljanin, dok je Hrvata bilo zamjetno manje – 23 823 noćenja.

Jahte i brodovi najveći onečišćivači Jadranske obale

Novim Pravilnikom o jahtama, brodicama i čamcima, dan je rok do 31. prosinca 2021. u kojemu sve one moraju ugraditi spremnike u kojima će se fekalije i sive vode skupljati te potom na mjestu gdje za to postoji infrastruktura – isprazniti. Zabrinjavajuće je gdje većina odlazi sada.

Hotelijerstvo

Šolta postaje destinacija luksuznog turizma

U Maslinici na Šolti uskoro će zaživjeti novi luksuzni odmarališni resort Secret Bay Project, kojeg je , kao svoju investiciju, na Šoltu doveo fond s Mauricijusa.

ENOGASTRO

Hrana kao lijek. Antikorona menu, koje namirnice uzimati u borbi protiv epidemije

Najvažnije je ojačati imunološki sustav, mikronutrijenti koji su odlično za to su bakar, folati, željezo, selen, cink i vitamini A, B6, B12, C i D. 

LIFESTYLE

Mjesta gdje se turisti vraćaju

Portal Klix je došao do popisa mjesta gdje se putnici uvijek žele vratiti te popisa mjesta gdje se rijetko od njih želi vratiti, a uporište su pronašli zahvaljujući kritikama popularnih turističkih atrakcija

Idealna cijena za idealan odmor – Kamp Veštar u Rovinju

Idealno mjesto za odmor u doba pandemije

Pećinski park Grabovača do ove godine posjećivali su isključivo inozemni turisti, a domaćih je u prosjeku bilo tek 20-tak posto. Ove godine domaćih je čak 70 posto.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno