Srijeda, 4 listopada, 2023

PREGLED DANA 04.09.2020.

Ne propustite Pregled dana na našem portalu ili se prijavite na naš mail i budite u tijeku sa svim aktualnostima i vijestima iz svijeta turizma. Svakog dana točno u 20.00h – samo klikni!

LIFESTYLE

Arepera – zalogajnica u kojoj morate probati arepu, kultno venezuelansko jelo

Prvog dana rujna otvorena Arepera Maracay u zagrebačkoj Preradovićevoj ulici.

Odlična prilika 8-dnevno krstarenje sjevernim Jadranom za samo 2657 kn!

VIJESTI

Svjetski dan turizma – Turizam i ruralni razvoj

Svjetski dan turizma obilježava se 27. rujna na dan kada je usvojen Statut UNWTO-a (Svjetske turističke organizacije UN-a) 1970. godine, što predstavlja svojevrsnu prekretnicu u povijesti turizma u svijetu.

”OTVORENO” podiglo tenzije ugostitelja i ministarstva

SVI SU IZRAZILI ZADOVOLJSTVO ŠTO SU MJERE OČUVALE RADNA MJESTA I DOPRINIJELE REZULTATIMA U TURIZMU KAKVE SMO IMALI, REKLA JE BRNJACa.

Njemačka nastavlja ”bojiti” Hrvatsku

Na listi ”zabranjenih” hrvatskih županija, mogla bi se, između ostale tri naći i još neke.

Njemački turisti napuštaju Hrvatsku!

Zbog povećanog broja oboljelih (više od 50 novozaraženih osoba na tjedan), Njemačka je na crvenu listu stavila tri Hrvatske županije: Splitsko-dalmatinsku, Šibensko-kninsku, i Zadarsku županiju. 

ENOGASTRO

Čokoladna čarolija – novi hrvatski brend

Nakon petnaest godina bavljenja distribucijom potrošne robe, tvornica Vrsna Chocolates iz Sesvetskog Kraljevca, odlučila je prije 3 godine baviti se isključivo proizvodnjom ove, svima najdraže slatke poslastice.

Michelinov Restoran Pelegrini zatvara 27.09.2020 do proljeća

Na svojoj je Facebook stranici objavio da se ove godine zatvara već 27. rujna. U 2020 je Pelegrini će raditi ukupno četiri mjeseca jer je otvorio početkom lipnja. 

EKONOMIJA

Bitcoin u nekoliko sati izgubio na cijeni 1.000 dolara

Bitcoin je u samo nekoliko sati izgubio na cijeni 1.000 dolara. U četvrtak ujutro pao je ispod razine od 11.000 dolara, a pad se dogodio paralelno s najvećim dnevnim padom na Wall Streetu u posljednja tri mjeseca.

HOTELIJERSTVO

Suvremeni hotel skriven među zidinama stare palače

Uđete u prostor koji opija dahom prošlih vremena i odmah vam u ruke stave tablet – preko kojeg kontrolirate sve. I klimu, i televizor, i rasvjetu, i kontakt s recepcijom, koja vam je 24 sata na raspolaganju. Spojili su klasično i moderno, zadržali duh palače Divnić, ali i ubacili moderne elemente.

DESTINACIJA X

Australija zatvorena još 3 mjeseca

Australija je objavila da će produljiti zabranu putovanja za još barem tri mjeseca kako bi zaštitila zemlju od širenja koronavirusa-ministar zdravstva Greg Hunt izjavio je u četvrtak kasno navečer.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno