Nedjelja, 24 rujna, 2023

PREGLED DANA 02.09.2020.

Ne propustite Pregled dana na našem portalu ili se prijavite na naš mail i budite u tijeku sa svim aktualnostima i vijestima iz svijeta turizma. Svakog dana točno u 20.00h – samo klikni!

EKONOMIJA

Povremeni prijevoz na koljenima – Vlada ne daje odgovore!

Zbog leasing zadužnica i pada posla, iz Sektora za povremeni prijevoz nadaju se da će Vlada RH imati sluha i spasiti ovu važnu gospodarsku granu koja je u ovom trenutku pred samim kolapsom.

VIJESTI

Dubrovnik, a i neke druge destinacije u Hrvatskoj će i dalje produženu sezonu moći imati jedino uz MICE grupe i projekte.

PCO i DMC agencije će tu opet imati jako zahtjevnu ulogu jer, generalno gledajući, mi smo posrednici informacija, novca, poslova i rizika. Kako kažu, uvijek je najteže onome tko je u sredini.

Koristeći lažne dokumente odsjeo je u hotelu deset dana, a ostatak vremena je provodio u skupim restoranima te krstareći na brodu

BROJKE I TRENDOVI

Konačna brojka neće zadovoljiti očekivanja. Sezona je do sada donijela 4,5 milijardi kuna hrvatskom turizmu

O tome koliko će sezona još potrajati i koliko kvalitetna može biti, ove godine nažalost ne odlučuju samo domaćini, vremenske prilike ili bogatstvo sadržaja u posezoni 

Ryanair ostaje u Hrvatskoj na čak 16 linija

DESTINACIJA X

Obitelj Secilir oborila rekord po duljini boravka u imotskim kućama za odmor: ‘Za ova 44 dana mira i uživanja isplati se biti 14 dana u izolaciji‘

HOTELIJERSTVO

U prosincu poslujemo s Amerikancima!

Konferencija „ASTA DESTINATION EXPO 2020“, održati će se od 03. do 06. prosinca 2020. u Dubrovniku, jedinstvena je prilika za promociju Dubrovnika i Hrvatske.

LIFESTYLE

OTOK ŠĆEDRO – NAŠE SKRIVENO BLAGO

IZNAJMLJIVAČ24

“Biti će potrebno neko vrijeme da se putnici počnu osjećati sigurno na putovanjima, a zemlje domaćini će morati pokazati i dokazati da su sigurne i poželjne za turiste.”

“Bitno je održavati kvalitetne odnose i komunikaciju s gostima i partnerima – kako postojećim, tako i onima koji tek promišljaju o ponovnom putovanju i posjetu novim destinacijama.”

Kriza je zaobišla sve one koji se bave ovim tipom iznajmljivanja

– Primijetili smo da se dio gostiju umjesto za hotele, odlučio za kuće i vile. Neke imaju čak i veći komfor nego sami hoteli, ali nemaju, naravno, isti servis. Ali u ovoj situaciji gosti su tražili mjesto za odmor gdje će se osjećati sigurno. 

ENOGASTRO

Država je ugostiteljima prva priskočila u pomoć

Prosvjed ugostitelja zbog mjera koje su donesene zbog epidemije koronavirusa komentirala je i nova ministrica Nikolina Brnjac.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno