Ponedjeljak, 29 svibnja, 2023

Predstavnici event industrije ogorčeni jer su još uvijek na listi ”blokiranih”

Iako je prošlotjedna najava otvaranja dotad zatvorenih djelatnosti mnogima izmamila osmijeh na lice dio poduzetnika ostao je ogorčen i na Nacionalni stožer i na nadležne institucije jer su, ispričali su Jutarnjem listu, ponovno izostavljeni s popisa onih koji mogu otvoriti svoja vrata.

Prvenstveno se tu misli na MICE djelatnosti, a posebno na kongresni turizam koji se “ne može pronaći” niti u jednoj od novih mjera objavljenih u ponedjeljak, kad je stožer restoranima dopustio da goste primaju i u zatvorenom prostoru, otvorene su napokon i sportske dvorane, a omogućilo se konačno i održavanje profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija, na čemu se aktivno za pomoć sektoru uključilo nadležno Ministarstvo kulture, piše dnevnik u broju od ponedjeljka.

Kongresni turizam i veća poslovna događanja, međutim, ostali su praktično zaboravljeni i za njih nisu propisane nikakve mjere iako je sektor očekivao i zalagao se da se mjere raspišu na sličan način kako je to kratko bio preporučio HZJZ u jesen 2020., prije početka drugog vala pandemije, piše N1.

Predstavnici event industrije u nekoliko su navrata inicirali sastanke sa stručnjacima iz Ministarstva kulture i Ministarstva turizma, a početkom travnja razradili su i konkretan prijedlog popuštanja mjera kojima su obuhvatili i sve vrste poslovnih manifestacija.

Taj su svoj prijedlog uspjeli predstaviti na jednom sastanku na kojem je sudjelovao i netko iz Ministarstva turizma, no pošto su početkom ovoga tjedna objavljene sve nove relaksacije mjera, ispalo je da su iz priče opet izostavljene poslovne manifestacije.

Marina Franolić, direktorica za srednju i istočnu Europu Bench Events i suvlasnica HESA Group, upozorila je da je event industriji od početka pandemije rad blokiran, a pritom su za nju nadležna dva tijela: Ministarstvo kulture u dijelu kuturnih događanja kao što su koncerti i festivali te Ministarstvo turizma za segment konferencija, kongresa, sajmova i sličnog, donosi Jutarnji list.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno