Air Canada je objavila da će se, kao dio sporazuma o financijskoj pomoći sa saveznom vladom, primjenjivati novo pravilo o povratu novca kupcima čiji su letovi otkazani prošle godine zbog pandemije COVID-19.

Prema priopćenju za medije od 13. travnja, Air Canada proširuje mogućnost povrata na sve prihvatljive kupce koji imaju karte za datume putovanja na dan ili nakon 1. veljače 2020. i koji su karte kupili prije 13. travnja 2021. Povrat novca dostupan je onim kupcima kojima je let otkazan ili su oni otkazali let iz bilo kojeg razloga i koji žele podnijeti zahtjev za povrat na izvorni oblik plaćanja.

Nova pravila, koja stupaju na snagu odmah, razveselit će brojne kupce. Zahvaljujući novim pravilima, pravo na povrat novca imat će i kupci koji su svojedobno kupili karte bez prava povrata (tzv. non-refundable).

Online zahtjev za povrat moguće je predati putem mrežne stranice www.aircanada.com/refund. Kupci koji su rezervirali kartu putem turističke agencije moraju se izravno obratiti svojoj agenciji. Povrat novca bit će dostupan za karte Air Canada-e i Air Canada-ove paket aranžmane kupljene prije 13. travnja 2021. godine za letove otkazane od strane zrakoplovne tvrtke ili kupca iz bilo kojeg razloga.

“Air Canada ponudit će povrat svim kupcima koji ispunjavaju uvjete bez obzira jesu li oni otkazali kartu ili je zrakoplovna kompanija otkazala njihov let. Kupci sada mogu predati zahtjeve za povrat novca putem interneta ili putem svoje turističke agencije, a mi smo se obvezali na obradu povrata što je brže moguće, rekla je Lucie Guillemette, izvršna potpredsjednica i glavna komercijalna direktorica u Air Canada-e.

“Osim toga, Air Canada revidirala je svoja pravila rezerviranja za sva buduća putovanja. Od danas, u slučajevima kada je let kupca otkazan ili se promijeni raspored polaska za više od tri sata, sada ćemo svim kupcima nuditi mogućnost povrata, vaučer Air Canada Travel-a ili ekvivalentnu vrijednost u bodovima Aeroplan-a s 65% bonusa. Ova nova politika pružit će veću sigurnost i fleksibilnost, tako da kupci mogu s većim povjerenjem rezervirati svoje buduće putovanje te se radujemo njihovom dolasku.”

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!