Nedjelja, 24 rujna, 2023

Prava putnika i COVID-19

Izvor: HrTurizam

Zbog učestalih opravdanih pitanja i proturječnih tumačenja oko prava putnika kod otkazivanja zbog COVID-19, slijedi pregled prava putnika na nacionalnoj razini za sve vrste turističkih usluga kod otkazivanja zbog COVID-19.

Prema članku 37. stavku 6. Zakon o pružanju usluga u turizmu, putnik ima pravo raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana bez plaćanja bilo kakve naknade za raskid ugovora u slučaju izvanrednih okolnosti koje se nisu mogle izbjeći, a koje su nastupile na odredištu ili u njegovoj neposrednoj blizini i koje znatno utječu na ispunjenje paket-aranžmana ili koje znatno utječu na prijevoz putnika na odredište.

„Izvanredna situacija“ bi predstavljala situaciju izvan kontrole strane koja se na nju poziva, a njezine posljedice ne bi se mogle izbjeći ni u slučaju da su poduzete sve potrebne mjere. Značajni rizici za ljudsko zdravlje, kao što je izbijanje ozbiljne bolesti kao COVID-19 na odredištu ili njegovoj neposrednoj blizini, bi se u pravilu nazivali takvom izvanrednom situacijom., ističe se u dokumentu Ministarstva turizma i sporta Pregled prava putnika u slučaju pandemije bolesti COVID-19.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno