Četvrtak, 30 ožujka, 2023

Povremeni prijevoz na koljenima – Vlada ne daje odgovore!

Zbog leasing zadužnica i pada posla, iz Sektora za povremeni prijevoz nadaju se da će Vlada RH imati sluha i spasiti ovu važnu gospodarsku granu koja je u ovom trenutku pred samim kolapsom.

Udruga Glas poduzetnika i članovi Inicijative povremenog prijevoza putnika već mjesecima ukazuju na nedopustivo ponašanje leasing kuća i na probleme s kojima se suočavaju oni, poduzetnici i uredni porezni obveznici koji se bave povremenim prijevozom putnika. 

No, iako uporni, nailaze na zid od strane odgovornih vlasti i u ovom momentu očekuju ono najgore – kraj.

Da se prisjetimo, sektor povremenog prijevoza od početka situacije s koronom bilježi poražavajući pad od preko 95% i s  obzirom da su kao takvi nelikvidni, suočavaju se s ogromnim poteškoćama u komunikaciji s nadležnim institucijama i financijskim kućama. Ovrhe ih čekaju iza svakih vrata a od Vlade RH jednostavno ne dobivaju nikakve odgovore.

Prijedlog koji su ponudili kao rješenje trenutne situacije dostavljen je Vladi još u srpnju ove godine, no odgovora nema.

Prijedlog je, između ostalog, uključivao hitnu dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova EU, osigurati moratorij na kredite i leasinge te ubrzati postupak dobivanja sredstava za likvidnost.

Vrlo je važno da je ovaj, kao neizostavni i važan dio turizma Hrvatske, od samog početka samoodrživ te bez ikakvih državnih subvencija i kao takav, smatraju prijevoznici, ima potpuno pravo ukazati na problematiku.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno