Srijeda, 4 listopada, 2023

Povratak britanskih turista u Portugal već 2021.?

Portugal je usredotočen na obnovu povjerenja i zadovoljavanje novih potreba turista u nadi da će se posjetitelji Ujedinjenog Kraljevstva sljedeće godine vratiti, izjavio je predsjednik turističke zajednice te zemlje.

Predsjednik Nacionalne turističke zajednice Portugala Luis Araujo zahvalio se britanskoj turističkoj industriji na podršci tijekom pandemije , te rekao da se nada da će se Portugal vrlo brzo vratiti na listu britanskih putničkih koridora.
Portugal je stavljen na popis putničkih koridora u kolovozu, ali je ponovno zaustavljen samo nekoliko tjedana kasnije , s izuzetkom otoka Madeire i Azorskih otoka.

Ministar je pozdravio nedavne vijesti o smanjenju karantene sa 14 na samo pet dana.


Velika Britanija je glavno tržište Portugala, koje predstavlja 20% svih turista. Ove se godine Portugal usredotočio na domaći turizam i ostvario je je 10 milijuna turističkih posjetitelja, kao i prije 25 godina, u usporedbi sa 27 milijuna u 2019., svojoj najboljoj godini do danas.

Araujo je naglasio da Portugal naporno radi kako bi osigurao da sva turistička mjesta budu zaštićena od Covid-a, te je već je uveo nove sigurnosne protokole širom zemlje kod pružatelja usluga smještaja.

Rekao je: „Radimo na oporavku 2021. Božić će biti dobar test. Ako se dobro pripremimo, onda se tijekom veljače i ožujka možemo nadati oporavku.
“Pokušavamo pomoći našim hotelima, putničkim agentima i restoranima da prežive. Nadamo se da ćemo doživjeti oporavak u turizmu, posebno s tržišta koja nas bolje poznaju. Puno se oslanjamo na Veliku Britaniju jer postoji tradicija dolaska Britanaca.“

Osvrćući se na utjecaj Brexita na turizam, Araujo je naglasio važnost kontinuiranog “lakog pristupa” između Velike Britanije i Portugala.
“Turizam je toliko važan za obje zemlje. Nadamo se da ćemo od 1. siječnja vidjeti da postoje vrlo jasna pravila, ali da je vrijednost odnosa između dviju zemalja sačuvana ”, dodao je.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno