Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Povrat novca – novi UHPA-in naputak turističkim agencijama

Povrat novca kao prilagodba

Povrat novca je zadnja, najnepopularnija mjera ali jedina poštena u epidemiooškim okolnostima. Za razliku od agencija, smještajni objekti su radije izdavali vaučere za neki drugi termin. Turističke agencije se susreću sa sve većim interesom klijenata za jesenskim i zimskim putovanjima. Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA) pozdravlja inicijativu putnika. Turističke agencije su se u kratkom roku prilagodile te kreirale nove turističke programe, ali i uvjete putovanja u korist putnika.

Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA) i Udruženje putničkih agencija (UPA HGK) predstavljaju vodeća strukovna udruženja u turizmu. Zastupaju interese preko 2000 registriranih tvrtki za djelatnost turističkih agencija i turoperatora i zapošljavaju skoro šest i pol tisuća ljudi.

Prema informacijama naših članova interes za putovanjima, iako uz povećani oprez, i dalje postoji, što nas jako veseli. Većinom se radi o individualnim putovanjima i tradicionalnim skijaškim aranžmanima.

”Kako bi odgovorili zahtjevima klijenata, naši članovi su promptno prilagodili uvjete i način poslovanja. Vjerujemo da će svojim pristupom novonastalim okolnostima motivirati putnike u planiranju njihovih putovanja“, istaknuo je predsjednik UHPA-e Tomislav Fain.

Novi uvjeti poslovanja i pružanja usluga u okolnostima pandemije COVID-19 imaju za cilj osigurati povrat uplaćenih sredstava. U slučaju otkaza putovanja uslijed onemogućenog dolaska u željenu destinaciju zbog restriktivnih mjera. Sve ključne informacije putnici mogu saznati od djelatnika turističkih agencija te ih UHPA poziva da im se obrate s povjerenjem.

U agencijskom poslovanju uvijek je bilo najvažnije pravovremeno uočiti nove trendove i prilagođavati im se u što kraćem roku. U skladu s time, agencijski posao se kontinuirano mijenjao i prilagođavao zahtjevima tržišta i putnika.

UHPA kao predvodnik normalizacije

Na isti način smo pristupili i pripremama za turističku sezonu 2021. Tu definitivno vrijede nova pravila te je svakako poticajno da i naši klijenti i partneri imaju povjerenja u nas.

Jedini način da ostanemo na tom putu jest pružiti putnicima sve informacije i sigurnost. kako na samom putovanju tako i u slučaju da se putovanje ne realizira.

UHPA će u suradnji s resornim ministarstvom kao i s ostalim strukovnim udrugama nastaviti ulagati veliki trud u normalizaciju poslovanja. Prvenstveno vraćanje povjerenja putnika, te nam je izrazito drago da to naši putnici prepoznaju i iskazuju sve veći interes za putovanjima, zaključak je predsjednika UHPA-e.

Podsjećamo, turističke agencije su doživjele pad prometa od 90%. Svaka se na svoj način borila za opstank pri čemu je bilo i nezadovoljnih gostiju.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno