Subota, 1 travnja, 2023

Potpuni oporavak poslovnih putovanja tek 2025.

Uslijed izbijanja pandemije COVID-19 globalna potrošnja u sektoru poslovnih putovanja tijekom 2020. godine pala je za više od pola u odnosu na 2019. i procjenjuje se na 694 milijarde dolara.

Globalno udruženje za poslovna putovanja (GBTA), najveće svjetsko udruženje za poslovna putovanja, objavilo je izvješće s analizom poslovnih putovanja u 2020. godini te projekcijama za 2021. godinu i kasnije. Istraživanje je provedeno u 75 zemalja uz sudjelovanje 48 predstavnika industrije poslovnih putovanja.

Prema izvješću, u razdoblju od travnja do prosinca 2020. godine zabilježen je pad prometa bez presedana u odnosu na 2019., posebno u sjevernoj Americi (-79%) i zapadnoj Europi (-77%). Slijede istočna Europa (-63%),  južna Amerika (-59%), Azija/Pacifik te Bliski Istok i Afrika (-52%). Prema izvješću, pandemija je u sektoru poslovnih putovanja na globalnoj razini uzrokovala gubitak od 400 milijuna radnih mjesta (zaposleni u hotelima, zračnom i kopnenom prijevozu, restoranima i drugim pružateljima usluga).

Potpuni oporavak sektora poslovnih putovanja do razine prije izbijanja pandemije COVID-19 očekuje se do 2025. godine.

“Pandemija je pogubna za poslovna putovanja i očito je da će našoj industriji trebati neko vrijeme da se oporavi s obzirom na izazove s kojima se suočavamo na više frontova“, izjavio je Dave Hilfman, privremeni izvršni direktor GBTA-e.

„Ekonomski oporavak već je u tijeku, iako vrlo neravnomjeran u svim zemljama i sektorima. Nastavak uvođenja cjepiva bit će presudan za globalni oporavak, kao i odluke koje donosi nova Biden administracija u vezi s globalnom trgovinom i politikama granica i karantene. GBTA će nastaviti raditi na vraćanju povjerenja potrošača kako bi se putovanja mogla sigurno vratiti.

Sourceuhpa.hr

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno