Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Postojnska jama pred zidom. Pad od 80% posjeta ovoj turističkoj atrakciji znači gubitak 75% prihoda i raskid 60 Ugovora o radu.

Mnoge akcije i ostali popusti nisu pomogli ovoj turističkoj atrakciji. Uprava odustala od izdavanja turističkih vouchera.

Iz poslovnih razloga i zbog ogromnog pada prometa, ova slovenska turistička atrakcija namjerava raskinuti ugovore o radu s minimalno 60 djelatnika. Već 12 otkaza je odrađeno, a ako se nastavi ovim tempom, pad prihoda koji je za sada 75% bit će i veći.

Također su istaknuli da nakon završetka ljetne sezone restorani i Hotel Jama više neće biti otvoreni, pa su otkazi nužni.

Manje stranih gostiju utjecalo je da zastoj bude ogroman

“Budući da je pandemija koronavirusa oštetila cijeli svijet i zaustavila globalna putovanja, a mi smo potpuno nemoćni, očito je da je zastoj ogroman. Manje je ne samo stranih gostiju, čiji pad dolazaka iznosi 80 posto, već i domaćih kojih je unatoč brojnim obiteljskim akcijama i pogodnostima bilo čak 20 posto manje nego prošle godine”, objasnili su iz Postojnske jame.

Mnoge akcije i ostali popusti nisu pomogli ovoj turističkoj atrakciji.

U lipnju su predstavili svoja 3 od 21 mladunca čovječje ribice koji su bili iz špilje premješteni u novi akvarij, prvi put pred kamerama nakon 200 godina. Međutim, sve to nije znatnije pomoglo povećanju broja posjetitelja slovenskoj turističkoj atrakciji. Također je sama kompanija koja upravlja Postojnskom jamom odustala od izdavanja vouchera te ih ni domaći gosti nisu mogli koristiti a samo zatvaranje jame u vrijeme lockdown-a, u trajanju od 83 dana, bio je ključan – špilja je zatvorena 2. put u povijesti.

Postojnska jama, čiji je predsjednik Uprave Marjan Batagelj, posljednjih je godina bilježila rast prihoda i dobiti. Prema poslovnoj bazi podataka bizi.si, prošle godine je imala 31,4 milijuna eura neto prihoda i 9,8 milijuna eura neto dobiti.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno