Postignut dogovor oko nesmetanih putovanja hrvatskih i mađarskih građana. Granice će moći prelaziti bez ograničenja

309

Hrvatska i Mađarska postigle su bilateralni dogovor kojim će međusobno priznavati potvrde o cijepljenju bilo kojim cjepivom protiv bolesti COVID-19, izvijestila je Ivana Herceg, direktorica Predstavništva HTZ-a u Budimpešti. Riječ je o dogovoru kojim će se, uz predočenje potvrde o cijepljenju, omogućiti nesmetana putovanja hrvatskih i mađarskih građana između ove dvije zemlje, a koji će granice moći prelaziti bez ograničenja, odnosno bez obvezne samoizolacije ili predočenja negativnog testa.

Odlične su to vijesti ususret glavnom dijelu turističke sezone tijekom kojeg se u Hrvatskoj očekuje najveći intenzitet turističkog prometa, a dobre trendove s mađarskog tržišta potvrđuje virtualna prezentacija i poslovna radionica koju je u četvrtak, 6. svibnja organiziralo Predstavništvo HTZ-a u Budimpešti u suradnji s TZ Zadarske županije. 

Dodajmo kako je u fokusu virtualnog događanja bilo informiranje mađarskih partnera o trenutnim uvjetima ulaska u Hrvatsku te povratka u Mađarsku, predstavljanje nacionalne oznake sigurnosti Safe stay in Croatia, kao i predstavljanje bogate ponude Zadarske županije.

AD

„Velik interes mađarskih partnera za virtualne prezentacije i poslovne radionice dobar je pokazatelj ususret turističkoj sezoni. Osim što smo sve sudionike podsjetili na ljepote Hrvatske, a naročito Zadarske županije, informirali smo ih o trenutnim uvjetima putovanja između dviju zemalja. Vijest o sklapanju bilateralnog dogovora između Hrvatske i Mađarske došla je u pravi trenutak te će zasigurno veliki broj Mađara za svoja odredišta odabrati upravo hrvatske destinacije“, izjavila je Herceg, nadodavši kako će dobrim trendovima pridonijeti i po prvi puta uvedena aviolinija između Budimpešte i Zadra, koja će od srpnja prometovati dva puta tjedno.

Želiš sve najvažnije vijesti na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj Pregled dana svaki dan u 14.30.

Please wait...

Thank you for sign up!

AD
IZVORUHPA