Utorak, 26 rujna, 2023

Poslovnjaci nam donose preko 146 eura dnevno, 50% više nego ijedan drugi turist. Možemo li imati 365 turizam uz pomoć njih?

9. Forum hrvatske kongresne industrije u organizaciji Hrvatske udruge profesionalaca kongresnog turizma jučer je održan u online izdanju. Na kongresu su sudjelovali predstavnici Kongresnog odjela Hrvatske turističke zajednice, koja je uz TZ grada Zagreba i Hrvatsku gospodarsku komoru, podržala ovogodišnje izdanje Foruma.

Direktorica Sektora za sustav turističkih zajednica i razvoj proizvoda Slavija Jačan Obratov u svom je govoru istaknula kako je poslovni turizam jedan od ključnih turističkih proizvoda koji pospješuju dolaske stranih gostiju izvan glavne sezone, s obzirom da je intenzitet poslovnih putovanja najveći u pred i posezoni. Također, u odnosu na sve ostale motive putovanja u Hrvatsku, poslovna putovanja generiraju najveću dnevnu prosječnu potrošnju turista sa preko 146 eura na dan, što je za 50 posto više od prosječnih dnevnih izdataka svih dolazaka turista. Poslovni turizam ujedno afirmira i razvoj kvalitete svih segmenata turizma, budući da se prilikom poslovnih putovanja koriste najkvalitetniji turistički proizvodi, od smještaja u najboljim hotelima i najboljim restoranima do aktivnih i zabavnih programa u slobodno vrijeme.

U sklopu Kongresa sudionici su se osvrnuli na projekt MEETEX, a održana je i panel rasprava na temu „Upravljanje projektima u krizno vrijeme“.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno