Utorak, 26 rujna, 2023

“POSLJEDNJI pozdrav za tisuće tvrtki, desetke tisuća radnika i njihove obitelji”. U 11 sati položili vijenac ispred Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja

“Na ovaj način, želimo se posljednji put pozdraviti od mikro, malog i srednjeg poduzetništva u Hrvatskoj. Također, još jednom apeliramo na predsjednika vlade da razriješi s dužnosti najgoreg ministra gospodarstva kojeg je Hrvatska imala”, poručuju iz UGP-a.

“Smatramo nedopustivim da nadležni ministar izjavljuje da neće baš sve tvrtke propasti”

“Izostanak konkretne pomoći i obeštećenja za sve poduzetnike te djelatnosti koje se suočavaju s velikim padom prometa je nedopustiv. Ignorancija i nonšalantnost ministarstva oštetile su tisuće mikro, malih i srednjih tvrtki te ih otjerale u propast. Ponavljamo, smatramo nedopustivim da nadležni ministar izjavljuje da “neće baš sve tvrtke propasti.” Smatramo da je upravo njegov nedostatak iskustva u privatnom sektoru, odbijanje dijaloga i suradnje ključ za loš rad cjelokupnog ministarstva. Umjesto gospodarstva, ministar štiti poziciju komora i obvezno članstvo kao dodatni parafiskalni namet”, stoji u priopćenju.

“Privatnom sektoru je ukraden Božić”

“Nakon mnogobrojnih sastanaka, upućenih dopisa i molbi, vlada Republike Hrvatske i dalje ne prepoznaje prave probleme koji muče poduzetnike i ne pokreće strukturne reforme koje mogu donijeti dugoročna rješenja. Pozdravljamo odluku kojom se obeštećuju sve tvrtke zatvorene u prosincu, ali naknada fiksnih troškova samo za prosinac kap je u moru dugova koji su se nagomilali u mnogim tvrtkama u posljednjih osam mjeseci. U UGP-u smo od samih početaka zahtijevali sustavne reforme i stvarne promjene koje će omogućiti da poduzetnici opstanu.

Međutim, ono što smo dobili su kratkoročne i nedovoljne mjere koje tjeraju tisuće tvrtki u propast, a desetke tisuća ljudi u nezaposlenost. Također, za razliku od zaposlenika u javnom sektoru, velik dio zaposlenika iz privatnog sektora neće dobiti zaslužene božićnice. Zbog nedostatka bilo kakvih konkretnih poteza nadležnog Ministarstva, privatnom sektoru je ukraden Božić”, poručuju.

Oreščanin: Ministar Ćorić je svojim nedjelovanjem zabio zadnji čavao u lijes mnogim poduzetnicima

“Ministar Ćorić je svojim nedjelovanjem zabio zadnji čavao u lijes mnogim poduzetnicima u djelatnostima koje nisu formalno zatvorene, a imaju velik pad prihoda. Polaganje vijenca je simbolički čin kojim želimo dati počast svim radnicima koji će zbog toga ostati bez posla i svim tvrtkama koje će staviti ključ u bravu”, rekao je Dražen Oreščanin, izvršni direktor udruge Glas poduzetnika.

“Ovim putem vas pozivamo da zajedno s nama iskažete sućut i molimo vas da svojim vozilima dođete u Ulicu grada Vukovara 78 te potrubite kako biste nas podržali. U slučaju da želite donijeti cvijeće ili lampione, molimo vas da to učinite bez zadržavanja. Molimo vas da poštujete sve propisane epidemiološke mjere i osigurate distancu.

Ovo nije samo borba za tvrtke, nego i za sve radnike koji neće imati gdje raditi kada se tvrtke ugase te za snažno gospodarstvo i budućnost Hrvatske!”, zaključuju u priopćenju iz UGP-a.

Sourceindex.hr

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno