Nedjelja, 4 prosinca, 2022

”Posebno nas veseli povratak grupa i najave posezone” – poručio je Ostojić, direktor HUT-a

Najveće hotelske kuće u Hrvatskoj, članice Hrvatske udruge turizma (HUT), na temelju aktualnog stanja rezervacija najavljuju odličnu posezonu, posebice u rujnu, a veseli i povratak grupa, poručio je u srijedu direktor HUT-a Veljko Ostojić u novom tjednom biltenu te udruge.

“Iako će se završetkom školskih praznika u Hrvatskoj i u najznačajnijim emitivnim zemljama početi značajnije smanjivati broj gostiju u obiteljskom smještaju i kampingu, najave za hotelski smještaj su odlične. Posebno veseli povratak grupa, neovisno o tome radi li se o eventima, kongresima ili putovanjima od posebnog interesa”, piše Ostojić u biltenu HUT-a. 

Pritom naglašava da je pažljiva priprema ključ uspješne provedbe boravka većih grupa turista, i to u skladu s epidemiološkim uputama Nacionalnog i lokalnih stožera civilne zaštite, piše Index.

Procjenjuje se da bi temeljem tržišnog interesa oko 800 hotela, ili 80 do 90 posto onih koji su sada otvoreni, nastavilo raditi i tijekom rujna te na taj način dodatno poboljšati do sada ostvarene rezultate, navodi Ostojić.

Hrvatska ima puno bolju epidemiološku sliku od konkurencije

I u ovotjednom biltenu HUT prenosi podatke više međunarodno relevantnih javno zdravstvenih instituta o sigurnosti zemalja na Mediteranu s obzirom na situaciju oko koronavirusa i novozaraženih, koji potvrđuju da je Hrvatska i dalje najsigurnija na Mediteranu prema svim epidemiološkim kartama.

Europski centar za sprječavanje i kontrolu bolesti (ECDC) tako prema 14-dnevnoj incidenciji Hrvatsku stavlja na 8. mjesto liste EU članica prema sigurnosti, sa značajno kvalitetnijom epidemiološkom situacijom od ostalih mediteranskih zemalja, dok njemački Institut Robert Koch (RKI), koji promatra Hrvatsku po županijama, ni u posljednjem ažuriranju, 20. kolovoza, nijednu županiju nije stavio na listu rizičnih područja na kojoj su već tjednima sve mediteranske zemlje.

I na karti Europe koju dnevno ažurira američki Johns Hopkins University, prema tzv. kotrljajućem 7-dnevnom prosjeku novooboljelih na 100.000 stanovnika, Hrvatska ima znatno bolju sigurnosnu situaciju od mediteranske konkurencije, prenose iz HUT-a.

Uz to, skreću pažnju i na dvije županije koje privlače ukupno više od polovice svih turista – Istarsku i Primorsko-goransku, za koje kažu da imaju i bolju epidemiološku situaciju od nacionalnog prosjeka.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

SourceIndex

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno