Nedjelja, 29 siječnja, 2023

Pošast lažnih potvrda i antigenskih testova u Hrvatskoj

“Država ograničava nas, a zna se da su glavni širitelji zaraze strani turisti i krivotvoritelji covid potvrda,” kažu. “Problem je što turisti iz zemalja sa zelene liste u Hrvatsku mogu ući bez covid potvrda i negativnog testa, otvorili smo granice poptuno,” objasnio je za N1 vlasnik jednog splitskog kluba Toxic Domagoj Petričević, “Suočavamo se s pošasti lažnih covid potvrda i lažnih negativnih antigenskih testova.” Prema procjenama vlasnika klubova, oko trideset posto covid potvrda i negativnih testova koji se pokazuju na ulazima su lažirani, piše Kult plave kamenice.

“Mi se protiv toga ne možemo boriti, to može samo država, teškim kažnjavanjem kakvo je predviđeno za krivotvorenje isprava,” kaže Petričević. “Ne razumijemo zašto netko uopće pokušava izlaziti s lažnim potvrdama, a lažne antigenske testove jako je teško prepoznati.” 

RTL je o lažnim covid potvrdama napravio cijeli prilog u subotnjim vijestima. Iako ugostitelji sve masovnije apeliraju na problem, pomoćnik ministra unutranjih poslova Damir Trut tvrdi da policija o tome nema pojma. “Do ovog trenutka nemamo službeno zabilježeno nijedno krivotvorenje covid potvrda i samim time možemo reći da toga ni nema,” rekao je Trut.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno