Nedjelja, 26 ožujka, 2023

Popuštanje mjera u sportu i prosvjeti, ali za ugostitelje nema pomaka

Premijer Plenković na sjednici Vlade o popuštanju mjera iznio je nove odluke nakon rasprave sa Stožerom. U poziciji smo da šaljemo poruke koje bi značile popuštanje, no samo u dva segmenta: osnovna škola i sportski klubovi. U tom slučaju osnovnoškolci iz cijele Hrvatske od 5. do 8. razreda moći će u svoje klupe.

Cjelokupna situacija upućuje na daljnji oprez, te da se prema svakom novom koraku pristupa koordinirano unutar EU zajednice.

Državni tajnik izjavio je da je u svijetu preko 101 milijun zaražnih osoba u svijetu. U Hrvatskoj je danas 309. dan zaraze. Broj osoba na bolničkom liječenju je 326. Što se tiče cijepljenja i sporije dinamike proizvođača cjepiva, provedba cijepljenja bit će smanjenog inteziteta i rezultirat će sa malom odgodom drugog vala cijepljenja.

Od 1. veljače nema velikih promjena što se tiče ugostitelja

Božinović je govorio o mjerama. Hrvatska uz Estoniju ima najblaži režim mjera u EU. No unatoč tome, danas govorimo o manjim popuštanjima, s naglaskom na djecu i njihovog načina života. Stoga je odluka da se vrate učenici predmetne nastave. Također, dajemo mogućnost za bavljenje sportom u smislu da se može krenuti s treninzima no samo na otvorenim prostorima. Dvorane još ne dolaze u obzir, no ova zabrana ne odnosi se na bazene i ostale beskontaktne sportove ( baloni za treninge). Korištenje zajedničkih prostorija ostaje zabranjeno bez obzira o kojem se sportu radi.

Od 15. veljače nadamo se ponovnom popuštanju, poručio je Božinović.

Što se tiče ugostitelja, nije bilo riječi. U ovom krugu popuštanja, ugostitelje, restorane i kafiće su zaobišli. Božinović je naglasio da popuštanje ide polako ali da je oprez nužan.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno