Srijeda, 4 listopada, 2023

Popis mjera o kojima će Vlada RH pokušati usporiti tijek epidemije. Sjednica se održava točno u podne

Nakon sjednice Vlade koja se održava u podne u NSK, premijer Andrej Plenković će predstaviti nove strože mjere. Ministri iz resora financija, gospodarstva i rada zaduženi su za izradu kompenzacijskih mjera za poduzetnike.

Oko ugostiteljskih objekata najviše su se ‘lomila koplja’. Na stolu su bile tri mogućnosti – skratiti im radno vrijeme dodatno, ostaviti ih da rade samo terasama, uz razmak ili ih potpuno zatvoriti. Kako doznajemo, zatvaranje je najizglednije.

Restoranima će se omogućiti da vrše dostavu

Nadalje, restorani će hranu moći samo dostavljati, ne i posluživati u zatvorenom. Škole će, za sada, ostati po tzv. županijskom modelu, odluka će, dakle, biti na razni županijskih stožera. Zabranjuju se svadbe, obustavlja se održavanje sajmova i priredbi.

Javni gradski prijevoz, međugradski, međužupanijski, ali i željeznički prijevoz funkcionirat će do 40 posto popunjenosti, uz nošenje zaštitnih maski.

Mise bi trebale ostati u crkvama, no s ograničenim brojem sudionika, ali preporuka je da se održavaju putem radija i TV-a. Kina, kazališta, muzeji, galerije i škole ostaju otvoreni, no uz ograničen broj posjetitelja, ovisno o veličini prostora.

Mjere stupaju na snagu u petak u ponoć, bit će na snazi do uoči Božića, no mogu se i produžiti, ovisno o epidemiološkoj situaciji.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno