Srijeda, 29 ožujka, 2023

Polako se vidi svjetlo na kraju tunela, zaključio je Boris Žgomba

Nemamo se čime pohvaliti. U Hrvatskoj trenutno boravi jako malo gostiju, a bolje ne očekujemo ni za Uskrs, izjavio je u emisiji Studio 4 član Izvršnog odbora Europskog udruženja putničkih agencija Boris Žgomba. Naglasio je kako je i Istra, koja je dugo bila zelena zona, proglašena zonom rizika, prenosi turizmoteka.hr.

– Polako izlazimo iz ‘pandemijskog nightmarea’ i vidi se svjetlo na kraju tunela. Veći dio gostiju će, mislim – biti domaći gosti, dodao je Roić. Smatra kako nema razloga da ova sezona ne bude bolja od prošlogodišnje.

– I lani smo se bili zatvorili do lipnja. Očekujemo to i ove godine i zahvaljujući cijepljenju u lipanj možemo ući jači. A može se očekivati i mirna posezona, kazao je Roić. U tijeku su marketinške aktivnosti i Roić smatra da će se 2022. moći krenuti ondje gdje se stalo 2019.. Do toga bi mogli doći 2023. godine, smatra.

Turistički rat je u tijeku

– Turistički rat je u tijeku, vodi se borba za svakog gosta tvrdi Žgomba. Naglasio je kako je otpornost turizma velika, ali da u ovom trenutku treba pomoć države.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno