Petak, 31 ožujka, 2023

Poduzetnici spremni na gašenje poslovanja u znak protesta prema mjerama vlade

Poduzetnici spremni za prosvjed u slučaju lockdown-a

Poduzetnici i obrtnici svoje nezadocoljstvo iskazali su prema restirkcijama koje su do sada donešene od strane Stožera odnosno Vlade. Nove, strože mjere ili nedajbože lockdown za njih bi značio propast. U potpunosti bi imali uništeno gospodarstvo, kako su pokazale ankete koje su proveli u Glasu poduzetnika među članovima i simpatizerima.

92% poduzetnika spremno je na prosvjed

Trenutne mjere im već onemogućavaju rad i radnja mjesta su im ugrožena. U proteklih nekoliko tjedana svoj stav prema donesenim restrikcijama izrazili su ugostitelji, frizeri, prijevoznici, i ostali. Vlada ne reagira na molbe i pisma, dopisi ostaju bez pročitanog slova, a poduzetnici ostaju sami. U slučaju zabrane poslovanja čak 92% posto njih spremno je aktivirati se i krenuti u prosvjed. Jedan dan zatvaranja u znak protesta. Jedno od pitanja iz same ankete odnosilo se na povećanje novozaraženih osoba. Poduzetnici su jasno izrazili da ne podržavaju nikakav, pa čak ni djelomičan lockdown.

Lockdown je knockdown hrvatskog gospodarstva!

Zatvaranje, djelomični ili potpuno ne bi smjelo biti niti opcija. Sve snage Vlade i nadležnih tijela trebale bi biti usmjerene k očuvanju radnih mjesta, a ne smanjenju istih. Obrtnici i poduzetnici imaju obveze: komunalne naknade, kredite, bankovne zajmove. Stoga bi Vlada, ako se i odluči na takav korak, morala svima nadoknaditi nastale gubitke i obveze. Sami se neće moći nositi s posljedicama i teretom koje je već na njih navukla korona kriza.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno