Srijeda, 1 veljače, 2023

Počela je Danska, a slijede je ostale zemlje Europe. Uvode se Covid propusnice za restorane i barove

Francuski predsjednik Emmanuel Macron antagonizirao je dobar dio francuske restoranske scene novim mjerama, posebno onom koja nalaže provjeru covid propusnica u restoranima i barovima. Francuska je jedna od zadnjih europskih zemalja u nizu koje pojačavaju pritisak na ugostitelje u nastojanjima da smanje četvrti pandemijski val.

Prva je bila Danska, koja je još u travnju uvela obvezne covid propusnice za ulazak u restorane i barove. Da biste dobili rezervaciju u Nomi sada morate pokazati covid propusnicu ili negativan PCR test. Slična je situacija u Austriji, gdje se u hotele, restorane i noćne klubove ulazi samo s negativnim testom ili potvrdom o cijepljenju. U Latviji covid propusnicu zahtijevaju za koncerte, kina, kazališta i restorane koji rade u zatvorenim prostorima.

Na Cipru Covid propusnice i za crkve

Na Cipru je traže u svim zatvorenim prostorima, uključujući crkve. Necijepljeni mogu dobiti SafePass s negativnim testom ne starijim od 72 sata, a mogu ga dobiti i cijepljeni jednom dozom ili oni koji su preboljeli covid u zadnjih šest mjeseci.  Luksemburg je uveo neku vrstu hibridnih mjera. Ugostitelji sami biraju kako će kontrolirati goste. Oni koji žele primjenjivati CovidCheck, puštaju samo goste s covid propusnicama, testirane ili one koji su preboljeli covid, piše Kult plave kamenice.

U Portugalu istu mjeru uvelo 60 komuna

Takvi gosti nemaju nikakvih ograničenja, dok ostali moraju primjenjivati protupandemijske mjere. Neke njemačke pokrajine dopuštaju ugostiteljima da od gostiju traže covid potvrde, u Portugalu je istu mjeru uvelo 60 komuna s visokom stopom zaraze, a u Irskoj je vlada najavila ponovno otvaranje lokala samo uz kontrole covid propusnica, testova ili dokaza o preboljenju covida. U Grčkoj do kraja kolovoza važi mjera da u ugostiteljske objekte u zatvorenom smiju ući isključivo gosti s potvrdama o cijepljenju.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno