Utorak, 21 ožujka, 2023

Plutajući apartmani – Prvi u Hrvatskoj

Hit proizvod kakvog nema na hrvatskom tržištu: Proizvodit će apartmane na površini mora.

Prvi u Hrvatskoj proizvodit će posebna plovila; plutajuće saune, plutajuće recepcije i plutajuća smještajna plovila na moru…

Splitska tvrtka Advanced Solutions, na čijem se čelu nalaze projekt menadžer Fabjan Viđak i menadžer Davor Paić, kreće u novi projekt proizvodnje plutajućih plovila namijenjenih za difuzne hotele na moru. Tvrtka niz godina ima uspješnu suradnju s danskim brodograditeljem Carl Kai Random, za koju proizvodi glisere različitih veličina u svom brodogradilištu smještenom na oko 1500 metara četvornih u Kaštel Gomilici.

Ti projekti su sufinancirani od strane vlade Kraljevine Danske. Riječ je o projektima koji su slični po složenosti kao i gradnja brodova. Većinom su namijenjeni za izvoz, no moguća i suradnja s hrvatskim tvrtkama, poput tvrtke Nord.

Savvy Boat, u kojoj su partneri Paić i Feđa Misirović, u nastajanju je a koja će prva u Hrvatskoj u proizvodnom pogonu u Kaštelima proizvoditi plutajuća plovila-saune, plutajuće recepcije i plutajuća smještajna plovila na moru.

Takva vrsta ponude postoji u Kanadi i u nekim europskim zemljama, a proizvođači su u Poljskoj i Nizozemskoj. Kod nas još uvijek nema takve ponude, ali zahvaljujući tome što smo registrirani i certificirani kao plovila, gosti će moći isploviti i ploviti gdje hoće. Za korisnike će ta usluga će biti dosta atraktivna, ali i pristupačna. Ulaganja su značajna. Cijena jednog takvog plovila trebala bi iznositi oko 100.000 eura. Kupci bi nam mogle biti turističke tvrtke koje žele na taj način proširiti ponudu, ali i pojedinci – ističe Paić.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno