Nedjelja, 29 siječnja, 2023

Plenković zadovoljan sezonom. Brojevi fiskalizacije su izvrsni

Premijer Andrej Plenković je izjavio da je turistička sezona vrlo uspješna, iznad očekivanja i u pogledu turističkih dolazaka i noćenja i prihoda te izrazio nadu da će hrvatska obala i dalje ostati u narančastoj boji na ECDC karti.

Premijer je na početku sjednice Vlade zahvalio ministrici turizma i sporta Nikolini Brnjac na organizaciji i naporima koje su svi uložili za organizaciju vrlo uspješne turističke sezone, a koja je iznad očekivanja i u pogledu turističkih dolazaka i noćenja i prihoda.

“Brojevi fiskalizacije su izvrsni. Srpanj i kolovoz za sada 2021. su bolji kada je riječ o iznosima računa nego 2019., što pokazuje da je sezona zaista jako dobra. To je dobro za gospodarski oporavak, za hrvatsko gospodarstvo i turizam”, istaknuo je Plenković.

Dodao je da su tome doprinijele i mjere epidemiološkog karaktera koje su Vlada i Stožer donosili, a koje su omogućile zdravi balans između zaštite zdravlja, funkcioniranja gospodarstva, prometa, društvenog života, obrazovanja i da se turisti koji dolaze u Hrvatsku osjećaju sigurnima.

“Nadamo se da će i danas na karti ECCD-a hrvatska obala i dalje biti u narančastom, što je još jedan pouzdani signal za idućih tjedan dana”, naveo je premijer.

Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) danas bi trebao objaviti novu kartu s epidemiološkom situacijom po europskim regijama. Prošli četvrtak hrvatska obala na toj je karti ostala u narančastom, dok je Zagreb iz zelenog prešao u narančasto, a mediteranski konkurenti Hrvatske bili su većinom u crvenom ili tamno crvenom.

U Hrvatskoj je u dosadašnjem dijelu ove godine ostvareno 55,3 milijuna turističkih noćenja i 9 milijuna dolazaka turista, što je 1,2 milijuna dolazaka više u odnosu na 2020., a usporedbi s 2019. u dolascima smo na oko 60 posto i na više od 70 posto noćenja, piše Privredni.

Podaci o potrošnji pokazuju da je u srpnju i dosadašnjem dijelu kolovoza vrijednost fiskaliziranih računa nadmašili rezultate iz istih mjeseci u 2019. godine.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno