Petak, 22 rujna, 2023

‘Planiraj danas, posjeti Opatiju sutra’ ili ‘ Malo sutra, Opatijo bajna!’

MU Opatiji je počeo sajam HoReCa Adria, opreme za turizam. S obzirom da je hrvatski turizam samo u prvih 6 mjeseci izgubio oko 2 milijarde eura, pitanje je koliko će hoteli, apartmani, restorani i ostali uopće u ovoj neizvjesnosti uložiti u iduću sezonu.

– U stalnom smo kontaktu s turističkim djelatnicima, oni su svjesni situacije, ali i optimistični u pogledu oporavka turizma i nove sezone, za koju svi vjerujemo da će biti bolja. Kako bi sve to dočekali spremni, već sada kreću u pripremu svojih objekata. U organizaciju sajma smo i krenuli uz njihovu podršku, kako bismo odgovorili na potrebe da na jednom mjestu pronađu sve ono što im je potrebno. Trenutno svi radimo u otežanim uvjetima i sajam HoReCa Adria je zapravo jedinstvena prilika za osobni susret. Na sajmu će se sve moći uživo vidjeti, odlučiti, susresti se s poslovnim partnerima, dobavljačima i kolegama, naravno uz poštivanje svih mjera sigurnosti, rekao je direktor sajma Adriano Požarić. 

Projekt Turizam.info

Sajam je projekt časopisa Turizam info, pokrenut s ciljem da na jednome mjestu spoji dobavljače iz sektora turizma sa hotelijerima, vlasnicima apartmana, restoraterima, ugostiteljima i svima ostalima koji se bave turizmom, a koji će na sajmu moći vidjeti nove trendove, tehnologije te razmijeniti iskustva. Sajam je organiziran uz pokroviteljstvo i uz podršku Grada Opatije.

Bogat izlagački program pokriva profesionalnu opremu za kuhinje, sitan inventar, stolno posuđe, dekore, zavjese, tende i uređenje interijera, namještaj za sobe i apartmane, opremu za hotelske sobe, samoposlužne praonice, sustave za profesionalno pranje i održavanje rublja, profesionalne sustave odvodnje, opremu za wellness, bazene i bazensku tehniku, sustave grijanja, brave, sustave zaključavanja i sefove, električna vozila, hotelsku kozmetiku, radnu odjeću te sve ostalo potrebno za kvalitetnu i profesionalnu opremu i uslugu u svim objektima u turizmu i ugostiteljstvu.

Pitanje je sada koliko su naši i strani poduzetnici, iznajmljivači, hotelijeri i ugostitelji u ovim neizvjesnim trenucima zapravo spremni riskirati? Bombardiranje novim mjerama svakog dana samo pojačava neizvjesnost i sve više udaljava turističke aktere od novih ulaganja i planiranja sljedeće sezone. Hoće li doista korona preuzeti uzde i odjahati s našim turizmom predaleko, ili ćemo uspjeti stati na kraj njoj i lošim predviđanjima, pitanje je na koje se nadamo imati odgovor šro prije.

U ovom trenutku ništa ne izleda bajno, pa čak ni Opatija.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno